19.01.2022 15:53
Просмотров: 1037

Суд у Харкові призначив особисту охорону захисниці 16-річного водія

Суд у Харкові призначив особисту охорону захисниці 16-річного водія

У Харкові 19 січня розглянули справу про продовження арешту 16-річному винуватцю смертельної ДТП. Адвокатка підсудного заявила про погрози.

Суддя Червонозаводського райсуду Харкова частково задовольнила клопотання захисту. Інна Данилова раніше повідомила про погрози та перешкоджання адвокатській діяльності.

Рішення суду в Харкові

Аби захистити адвокатку 16-річного водія, суддя Ірина Блага вирішила призначити їй особисту охорону. Надати персональний захист для юристки мають харківські поліцейські.

Іншу частину клопотання – про проведення судового розгляду в закритому режимі суд не підтримав. Рішення стосується лише засідання про продовження арешту винуватцю ДТП.

Розгляд кримінальної справи

Данилова вже подала інше клопотання щодо розгляду кримінальної справи в закритому режимі. Щодо цього рішення суду ще невідоме.

Адвокатка акцентувала на тому, що її підзахисний не має 18 років. Окрім цього, вона потребує захисту через численні погрози, у зв'язку зі справою про смертельну автопригоду в Харкові.

Остаточне рішення щодо продовження арешту підлітку суд оголосить о 15 годині 19 січня.

Хамство підлітка в суді

Під час перерви в засіданні Червонозаводського райсуду Харкова між родичкою загиблого Ігоря Носова, 16-річним Миколою та його адвокаткою виник конфлікт. Під час нього підліток нахамив жінці.

Харківському 16-річному водію хочуть продовжити термін арештуХарківський мажор їздив без водійських прав / Фото прокуратури Харкова

Анастасія Носова помітила, що хлопець їй посміхається. Коли вона запитала, навіщо він це робить, Інна Данилова почала його захищати.

За деякий час винуватець смертельної ДТП у Харкові не стримався та заявив: "Бухим менше їздити треба". У такий спосіб він натякнув на те, що експертиза нібито знайшла сліди алкоголю в крові загиблого.

Спроба виправдати водія

Напередодні засідання у Червонозаводському суді Харкова, адвокатка неповнолітнього водія спробувала пом'якшити ситуацію і, відповідно, покарання для підсудного. Вона переконана, що хлопець вчинив смертельний злочин із необережності.

За словами Данилової, 16-річний харків'янин співпрацював зі слідством, визнав провину. Окрім цього, він розігнав авто до 180 кілометрів на годину, бо нібито розумів, що не встигне пригальмувати на світлофорі.

Адвокатка додала, що хлопець порушив правила дорожнього руху, але умисного вбивства не було. Микола начебто теж визнав, що ДТП сталася з його вини.

Смертельна ДТП з Infiniti у Харкові: що відомо

Автомобіль Infiniti під керуванням 16-річного водія на великій швидкості врізався в Chevrolet наприкінці жовтня. Унаслідок автотрощі, загинув 58-річний водій Chevrolet Ігор Носов, а також постраждали усі, хто був у салоні іншого авто. Кілька місяців слідство збирало докази в цій справі й 31 грудня передало до суду. У Харкові тривалий час не могли знайти того, хто б взявся за справу – одна суддя оголосила самовідвід, інша пішла на лікарняний. Місцеві прокурори запевняють, що не випустять хлопця під заставу та притягнуть його до відповідальності.

Источник: 24tv.ua/

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: суд

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович