22.04.2022 21:34
Просмотров: 962

Як відомий авто-маркетплейс дає раду собі та українським продавцям автозапчастин

Поки Україна переживає найважчі часи у своїй сучасній історії, українські підприємці кожен день рятують державну економіку. Однією з компаній, що стійко бореться на економічному фронті, є спеціалізований маркетплейс Автопро. Крім власних працівників, тут трудяться тисячі продавців автозапчастин. Для багатьох з них Avtopro — єдине місце роботи, а для всіх інших —   важливе джерело заробітку.

Як відомий авто-маркетплейс дає раду собі та українським продавцям автозапчастин

Вижити разом: антивоєнна тарифна політика

Маркетплейс заробляє двома шляхами: беручи з продавців невелику абонплату за технічне обслуговування та плату за перегляди користувачів — поштучно. До війни кожен перегляд потенційного покупця коштував продавцям від 5 до 15 центів — і це становило головну статтю розходів, але за тиждень після вторгнення ця стаття зникла.

Тиждень знадобився команді Автопро, щоб убезпечити себе і зрозуміти, як працювати далі. З огляду на безпрецедентне падіння трафіку та кількості угод на майданчику, власники вирішили тимчасово зробити перегляди безкоштовними. Оплата була відключена три тижні — це в три рази перебільшувало заплановане, але цього часу вистачило продавцям, щоб повернутися до роботи, а покупцям — до пошуку та купівлі запчастин. Автопро ж за цей період поставив себе на межу фінансових можливостей, тому тарифікація була відновлена — на мінімальному рівні.

Наступні три тижні продавці сплачували 5 центів за перегляд, що було в середньому вдвічі менше довоєнного. Близько середини квітня трафік сягав вже 70% від колишнього, а логістика більшої частини регіонів остаточно нормалізувалася. Це дало змогу більш-менш безболісно для бізнес-користувачів повернути тариф на рівень 10 центів за перегляд у будні, а ціну у 5 центів залишити на вихідні. Це довоєнні пільгові ціни, які мали ті з торговців, хто забезпечував цілодобову та щоденну трансляцію своїх пропозицій. Зараз такий тариф діє для всіх, незалежно від загального часу роботи. Це все ще значно спрощує життя продавцям, а майданчику дає змогу сплачувати свої рахунки та планувати майбутнє.

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович