19.05.2022 14:35
Просмотров: 838

Рада пропонує конфісковувати автомобілі в нетверезих водіїв на користь ЗСУ та поліції

Рада пропонує конфісковувати автомобілі в нетверезих водіїв на користь ЗСУ та поліції

В Україні пропонують дозволити конфісковувати автомобілі в нетверезих водіїв на користь ЗСУ та поліції – для цього вже створений відповідний законопроєкт.

Народні депутати хочуть дозволити відбирати автомобілі в нетверезих водіїв та віддавати їх на потреби армії, поліції та інших державних структур, повідомляє ТСН.

Так, нардепи ініціювали внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Наслідком цього став зареєстровано відповідний законопроєкт №7382, який датований 17 травня 2022 року.

Зазначається, що вони пропонують статтю 130 Кодексу про адміністративні правопорушення, крім передбачених покарань, доповнити таким текстом: в умовах правового режиму військового або надзвичайного стану керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного сп’яніння тягне за собою конфіскацію транспортного засобу для подальшого передавання на потреби підрозділів Збройних сил України, або Міністерства внутрішніх справ України, або Державної служби України з надзвичайних ситуацій (за рішенням Кабінету Міністрів України, або уповноваженого ним органу державної влади).

Цікаво те, що водій і власник транспортного засобу це не одне і те ж. Як буде побудована процедура у разі, якщо водій керує транспортом, який йому не належить (наприклад, взятий у каршерінг), у законопроєкті не визначено.

Наразі вилучення авто вже відбувається в Україні. Під час війни конфісковані транспортні засоби передають на потреби відповідним адміністраціям.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович