03.06.2022 14:35
Просмотров: 1321

«Магабанк» визнали неплатоспроможним: що буде з вкладами

«Магабанк» визнали неплатоспроможним: що буде з вкладами

«Мегабанк»  віднесено до категорії неплатоспроможних у зв’язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Правління Національного банку України ухвалило рішення про віднесення «Мегабанку» до категорії неплатоспроможних у зв’язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Про це повідомляється на офіційному сайті Нацбанку, пише УНІАН.

«Мегабанк» віднесено до категорії неплатоспроможних у зв’язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства, у тому числі нормативно-правових актів Національного банку України, після віднесення його до категорії проблемних та невиконання банком вимоги Національного банку України щодо усунення порушень нормативно-правових актів України протягом визначеного регулятором строку. Проблеми в діяльності банку не були викликані введенням воєнного стану. Вони почалися задовго до початку війни», – йдеться в повідомленні.

Усі вкладники (фізичні особи) неплатоспроможного «Мегабанку» отримають свої кошти у повному обсязі, а не в межах гарантованої суми.

Про це повідомила на прес-брифінгу заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) Ольга Білай.

«Мегабанк» повністю підпадає під дію закону про систему гарантування, який, власне, передбачає після змін, які нещодавно проголосували парламент, повне покриття (100% гарантія) на вклади фізичних осіб», – зазначила Білай.

За її словами, загальний обсяг компенсації фізичним особам становитиме 4,4 млрд. грн., а отримає її майже 159 тис. громадян.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович