05.06.2022 10:54
Просмотров: 660

Українські війська уповільнили динаміку російської армії в Сєвєродонецьку – британська розвідка

Українські війська уповільнили динаміку російської армії в Сєвєродонецьку – британська розвідка

Протягом останньої доби Збройні сили України контратакували в Сєвєродонецьку, чинячи опір сконцентрованим російським військам. Такі висновки вранці 5 червня оприлюднила пресслужба Міністерства оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки, передає Радіо Свобода

«Протягом останніх 24 годин українські війська контратакували в Сєвєродонецьку на сході України, за який триває протистояння, ймовірно, уповільнивши операційний імпульс російських військ, раніше напрацьований за допомогою концентрації бойових підрозділів та вогневої потужності», – повідомляє пресслужба.

За даними розвідки, російські війська задіюють у цьому регіоні людей, мобілізованих на окупованих частинах Донецької та Луганської областей.

«Ці війська погано оснащені та навчені, їм не вистачає важкої техніки в порівнянні з регулярними російськими частинами», – йдеться у виновках.

За спостереженнями британського Міноборони, Росія вже вдавалася до практики використання проксі-утворень у Сирії, де застосовувала в містах корпус V сирійської армії.

«Такий підхід, ймовірно, вказує на бажання обмежити втрати, яких зазнають регулярні російські війська», – припускає розвідка.

За даними Генерального штабу ЗСУ на ранок 5 червня, російські війська продовжують штурм Сєвєродонецька, вони контролюють східну частину міста.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович