24.06.2022 20:14
Просмотров: 715

Ракетний удар по спорткомплексу ХПІ: як зараз виглядає будівля

Ракетний удар по спорткомплексу ХПІ: як зараз виглядає будівля

Один з ракетних ударів, якими росія щоночі тероризує Харків, прийшовся по найнебезпечнішому з точки зору окупантів об’єкту – спорткомплексу Харківського політехнічного інституту. Будівля зазнала значних руйнувань, розпочалась пожежа. До її ліквідації було залучено 5 оперативних відділень ДСНС.

Анатолій Торяник, заступник начальника ГУ ДСНС Харківської області

Це були дві ракети, які влучили в спорткомплекс, безпосередньо в спортивний манеж політехнічного університету. Займання було на площаді приблизно 200 кв. метрів, горів спортінвентар, підлога, облицевання стін.

Постраждалих та загиблих немає. Вранці на місце приїхали працівники вишу, які зараз знаходяться в Харкові, щоб хоч мінімально прибратися в будівлі та подивитись на власні очі на масштаби руйнувань.

Сергій Глядя, доцент кафедри фізичного виховання НТУ «ХПІ»

Это база олимпийской подготовки, удостоен госпремии в области архитектуры. Это сооружение, которое призвано нести только добро и здоровье людям, начиная от детей до студентов. Разрушению подвергся легкоатлетический манеж и игровая площадка, в которой проходили занятия по баскетболу и волейболу, а на легкоатлетическом манеже проходили занятия по многим видам спорта, в частности по легкой атлетике, специальная медицинская группа, детские группы, проходили соревнования здесь, начиная от художественной гимнастики, волейбола и баскетбола.

На руїни спорткомплексу, в якому тренувалася з 2 класу, приїхала й спортсменка-легкоатлетка Ірина Рофе-Бекетова. Про історію цього комплексу їй багато розповідала її тренер.

Ірина Рофе-Бекетова, багаторазова чемпіонка України з легкої атлетики

Вона все життя працювала в цьому манежі. Вона каже в 88 році вони зайшли и все життя вона працювала. Зараз вони виїхали, але, звичайно, з ранку це для неї був важкий сюрприз.

Ірина готувалась тут до всіх змагань. Неможливо й порахувати, скільки це годин.

Ірина Рофе-Бекетова, багаторазова чемпіонка України з легкої атлетики

Спочатку 3 рази на тиждень, потім 5, іноді 10. Важко, звичайно, я в цьому манежі провела дуже багато часу.  

Щоденно у спорткомплексі тренувалися від півтори до двох тисяч студентів. Суму нанесених навчальному закладу збитків ще не рахували.



Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович