03.09.2022 16:51
Просмотров: 1009

NASA сьогодні повторить спробу запуску ракети на Місяць: як стежити онлайн

NASA сьогодні повторить спробу запуску ракети на Місяць: як стежити онлайн

Це буде перший політ найпотужнішої ракети NASA в історії, який ознаменує собою новий етап в освоєнні космосу людиною.

Витік водню при заправці ракети-носія SLS змусив у понеділок, 29 серпня, скасувати перший за 50 років старт місії «Артеміда-1» до Місяця, пише УНІАН.

NASA дало добро на повторну спробу, яка відбудеться сьогодні ввечері. Розповідаємо про політ, за яким стежать у всьому світі, і про те, як і де його подивитися.

Перший крок – «Артеміда-1»

Програма складається з серії з трьох місій, які будуть зростати за складністю. Сьогоднішня місія, яка отримала назву «Артеміда-1», відправить безпілотну капсулу «Оріон» в 6-тижневу подорож навколо Місяця, щоб дослідити ймовірний вплив польоту на людський організм.

Також не менш важлива ціль місії полягає в тому, щоб переконатися, що теплозахисний екран капсули зумів без проблем витримувати тертя об атмосферу при поверненні в жовтні на Землю.

Якщо політ пройде успішно, наступна місія – «Артеміда-2» – повторить програму, але вже з астронавтами на борту. А в рамках фінальної місії – «Артеміда-3» – планується висадка американських астронавтів на поверхню Місяця.

Запуск ракети NASA: трансляція

Запуск ракети NASA до Місяця можна спостерігати через онлайн-трансляцію на офіційному YouTube-каналі NASA, також відомство підготувало інтерактивний сайт для відстеження місця розташування корабля.

До речі, сама трансляція вже стартувала, поки можна подивитися на саму ракету, яка готується до запуску.

Попередній час старту місії – двогодинне вікно між 21:17 і 23:17 за Києвом.

Перша спроба запуску місії «Артеміс-1» зібрала на узбережжі біля Космічного центру Кеннеді понад 200 тисяч осіб. Сьогоднішній запуск може зібрати ще більше – до 400 тисяч глядачів.

Раніше УНІАН розповідав, що в Канаді запропонували відправляти астронавтів на Марс лазерною «катапультою». Місцеві вчені вважають, що за допомогою революційної ідеї зможуть скоротити час у дорозі до 45 днів.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович