18.09.2022 13:05
Просмотров: 383

Ексгумація тіл загиблих в Ізюмі триватиме щонайменьше 2 тижні

Ексгумація тіл загиблих в Ізюмі триватиме щонайменьше 2 тижні

У деокупованому Ізюмі на Харківщині триває ексгумація тіл загиблих. Робота триватиме ще майже два тижні.

Тіла загиблих на експертизи везуть до Харкова, в ефірі нацмарафону 18 вересня сказав міський голова Ізюма Валерій Марченко, передає Суспільне

“Працівники всіх служб проводять ексгумацію, викопують похованих. Якщо є можливість, їх ідентифікують, всіх відправляють в Харків для подальших робіт. Ця робота буде проводитися ще майже два тижні, тому що поховань дуже багато. Поки нових не знайшли, але кажуть, що такі є, тому їх шукають”, — розповів мер Ізюма.

Супутникові знімки масового поховання вбитих біля Ізюму на Харківщині опублікувала компанія Maxar Technologies.

Для порівняння Maxar Technologies показала два фото. Одне було зроблено у березні, а друге – у серпні. Як видно на знімках, за цей час у зеленій зоні з’явився цвинтар.

Всього у звільнених населених пунктах Харківської області поліція вже зареєструвала 241 воєнний злочин російських військових про це поліція Харківської області повідомляє у Телеграмі. 

На 18 вересня в Ізюмі залишаються до 15 тис. жителів, люди починають повертатися до міста, каже Марченко.

“Наразі в Ізюмі залишається 13-15 тисяч жителів, до 24 лютого було понад 45 тисяч. Але вже зараз не масово, але люди починають повертатися. Всі не повернуться, багатьом немає, де жити — розбомблені, розбиті квартири, будинки. Попереду зима. Світло з’явиться в місті максимум через два тижні. Зараз ведуться роботи по газифікації міста, тому що газу немає. Але це будуть в основному приватні будинки. З багатоповерхівками по газифікації проблема — всі мережі там розбиті, за такий короткий час відремонтувати їх неможливо. Через місяць в Ізюмі буде тисяч 25-30 людей”, — прогнозує Валерій Марченко.

Гуманітарну допомогу в Ізюм везуть.

“З понеділка, 19 вересня, будуть відкриватися мобільні офіси банків, де можна буде зняти кошти. Також з понеділка через пошту плануємо відновити видачу пенсій тим, хто отримував її через пошту”,— сказав міський голова Ізюма.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович