21.09.2022 23:38
Просмотров: 384

З полону звільнили голову патрульної поліції Маріуполя та низку інших захисників «Азовсталі»

З полону звільнили голову патрульної поліції Маріуполя та низку інших захисників «Азовсталі»

Голову патрульної поліції Маріуполя Михайла Вершиніна, який боронив «Азовсталь», та низку інших захисників Маріуполя звільнили з російського полону.

Офіційного підтвердження від влади про обмін ще не було, але у мережі вже з’явилися фото низки оборонців Маріуполя на волі, пише Громадське.

Також про обмін повідомив співкомандир полку ССО «Азов-Київ» Максим Жорін.

«Нарешті ми змогли повернути ще частину захисників Маріуполя, в тому числі бійців полку «Азов». Сьогодні ввечері відбувся обмін, якого ми так довго чекали. Обійняти своїх друзів, побратимів, які нарешті повернулись – це найкращі емоції, що тільки можуть бути! Всі деталі будуть пізніше», – вказав Жорін.

Михайло Вершинін перебував у полоні з травня цього року. Він потрапив туди разом з іншими захисниками Маріуполя, які були заблоковані на території «Азовсталі» і вийшли звідти після кількох місяців оборони за наказом командування.

Серед звільнених також Катерина Поліщук («Пташка») – парамедик медичного батальйону «Госпітальєри», учасниця оборони Маріуполя. Дівчина стала відома загалу після публікації відео, де вона співає у підвалах «Азовсталі».

Дівчина стала відома загалу після публікації відео, де вона співає у підвалах «Азовсталі».

А також Михайло Діанов – військовий за контрактом, який обороняв Маріуполь. Фото Михайла з металевою конструкцією на руці полк «Азов» опублікував 10 травня.

Саме завдяки фотографії сестра Михайла дізналася, що її брат живий, але поранений. Ще пізніше, наприкінці місяця, вона побачила відео, на якому конвой веде Михайла з «Азовсталі».

Повідомляється, що додому повернулися також командири «Азову» Денис Прокопенко «Редіс», Святослав Паламар «Калина» та Сергій «Волина».

З російського полону звільнили 10 іноземних військових, що служили в лавах Збройних сил України. Відзначається, що вдалося повернути тих, кого «засудили» до смертної кари в так званій «ДНР».

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Reuters.

Так, з полону повернули п’ятьох британців, двох американців, хорвата, марокканця і громадянина Швеції.

Британський політик Роберт Джерік заявив, що серед звільнених знаходиться Ейден Аслін. Його взяли в полон на початку 2022 року, а потім засуджений до смертної кари судом у так званій «ДНР».

Росія також звільнила 39-річного громадянина США Олександра Друке і 27-річного Енді Гейна. Вони потрапили в полон у червні під час бойових дій на сході України.

Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде підтвердила, що серед звільнених був громадянин Швеції, захоплений в порту Маріуполя, якому за законами «ДНР» погрожував смертний вирок.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович