06.10.2022 20:46
Просмотров: 774

Судитимуть депутата від «ОПЗЖ», який вкрав мільони на спорткомплексі

Судитимуть депутата від «ОПЗЖ», який вкрав мільони на спорткомплексі

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно члена організованої групи — депутата Харківської міської ради за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, службового підроблення та легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України)

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2020 році депутат Харківської міської ради ради від політичної партії «ОПЗЖ», який є директором ТОВ, спільно з керівником і працівником науково-виробничого підприємства привласнили понад 9 млн грн з державного бюджету, виділених на будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу у смт Новопокровка шляхом завищення обсягів виконаних робіт.

З метою приховування реального походження коштів майже 2,5 млн грн було використано з рахунку товариства з обмеженою відповідальністю на купівлю автомобіля «Audi Q8». Також гроші було перераховано на особисті рахунки директора, а залишок — на рахунки науково-виробничого підприємства.

Обвинувальний акт стосовно директора підприємства направлено до Київського районного суду м. Харкова.

Двоє спільників обвинуваченого наразі перебувають у статусі підозрюваних, досудове розслідування стосовно них триває.

Досудове розслідування проводили СУ ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович