06.10.2022 20:35
Просмотров: 584

ЗАЕС – це Україна. МАГАТЕ

ЗАЕС – це Україна. МАГАТЕ

Глава держави Володимир Зеленський провів зустріч із гендиректором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаелем Гроссі. Президент України відзначив важливість звіту місії МАГАТЕ за підсумками її візиту на ЗАЕС.

«Дякую за те, що ваші співробітники працюють на місці з українськими фахівцями», – сказав він. І висловив подяку Рафаелю Гроссі за допомогу у звільненні генерального директора ЗАЕС Ігора Мурашова, який був викрадений російськими військовими.

Володимир Зеленський зазначив, що МАГАТЕ має засудити рішення президента рф про передачу Запорізької АЕС у федеральну власність росії, адже це фактично міжнародне рейдерство:

«Ми дуже чекали на жорстку заяву МАГАТЕ щодо цього. Суспільство дуже чекає на це засудження. В моєму особистому розумінні це – рейдерство».

За словами президента України, єдиною можливістю гарантувати радіаційну безпеку станції, держави та Європи є повна демілітаризація території ЗАЕС. Де, наголосив він, і досі перебувають до 500 російських бойовиків.

Володимир Зеленський також зробив акцент на важливості відновлення роботи Запорізької АЕС, що дасть Україні можлмвість забезпечити електроенергією не лише вітчизняних, а й європейських споживачів.

Рафаель Гроссі зі свого боку підкреслив, що рішення керманича рф про передачу Запорізької АЕС у власність росії є порушенням міжнародного права. І запевнив: з усіх питань, пов’язаних зі станцією, МАГАТЕ контактуватиме виключно з Україною.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі наголосив, що Агентство вважає Запорізьку атомну електростанцію – українським атомним об’єктом.

«Це питання, яке стосується міжнародного права… ми хочемо, щоб війна припинилася негайно, і, звичайно, позиція МАГАТЕ полягає в тому, що цей об’єкт є українським», – сказав Рафаель Гроссі під час брифінгу у Києві.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович