08.10.2022 15:52
Просмотров: 436

Чергове звірство окупантів на Харківщині: у деокупованому Куп’янську-Вузловому виявили поховання з розстріляними цивільними

Чергове звірство окупантів на Харківщині: у деокупованому Куп’янську-Вузловому виявили поховання з розстріляними цивільними

Служба безпеки України викрила ще один воєнний злочин російських військ під час оперативного відпрацювання деокупованих територій Харківської області.

У звільненому від окупантів смт Куп’янськ-Вузловий на Харківщині виявили ще одне поховання з цивільними особами. Наразі відомо про щонайменше 4 загиблих, серед яких сім’я із 3 людей та їх сусідка. Правоохоронці вже ідентифікували усі тіла. Встановлено, що в середині вересня рашисти впритул розстріляли цивільних осіб.

В усіх загиблих наявні кульові поранення в області грудної клітини та голови. Також під час огляду погребу неподалік від заховання були виявлені гільзи від автоматичної зброї.

Ворог вкотре довів, що має на меті цілеспрямоване знищення українських мирних жителів. А ми щоденно доводимо, що жоден злочин окупантів не залишиться без уваги, а жоден рашист не уникне покарання за скоєні звірства.

Співробітники СБУ спільно з криміналістами ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розслідують цей воєнний злочин за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством) Кримінального кодексу України.

Наразі триває документування та збір доказів цього злочину для Міжнародного кримінального суду.Строків давності такі злочини не мають, винні обов’язково відповідатимуть за скоєне.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович