21.10.2022 19:28
Просмотров: 644

Харків`яни знизили споживання енергії, але самими економними не стали

Харків`яни знизили споживання енергії, але самими економними не стали

В Укренерго оприлюднили інфографіку,де показали які регіони за даними диспетчерів знили споживання елетроенергії, а які – ні.

Як повідомлялося, в енергосистемі є години максимального споживання – це з 7 до 11 ранку та з 17 до 23 вечора.

Ми бачимо що люди нас почули, але частково – вчора, 20 жовтня, більшість поекономили до 10 ранку, а потім споживання різко почало рости. Тобто пік змістився, але не зник, і диспетчери були вимушені застосувати примусові відключення в центральному і північному регіонах. Тому ми просимо всіх ще раз – уважно поставитися до наших прохань.

Не вмикайте багато приладів одночасно. Якби всі дослуховувалися поради “Одна лампа плюс один прилад одночасно” – відключення могли б бути коротшими. Або подекуди їх могло б і не бути. Якщо працює духовка – не вмикаємо в цей час чайник, фен чи праску. Якщо прасуємо чи пилососимо – не вмикаємо електроплиту чи духовку. Увага – обмеження не розповсюджується на зарядні пристрої телефонів. Вони не споживають багато, а бути на звʼязку зараз справді важливо, – повідомили енергетики

20 жовтня, щоб зменшити навантаження на мережі та збалансувтаи енергосистему, Диспетчерський центр «Укренерго» вимушено застосував по всій країні обмеження споживання промислових підприємств, а в окремих регіонах і побутових споживачів. Підприємства обмежували з самого ранку, а трохи пізніше – вже і домівки українців. Зняли всі обмеження лише пізно ввечері.

Найбільший пік споживання 20 жовтня був не ввечері, як зазвичай, а о 10-й годині ранку. При цьому кияни в цей момент вчора споживали стільки ж, як і ввечері попереднього дня, мешканці Київської та Чернігівського області навіть більше – на 17% і 9% відповідно. Також пікове споживання відчутно збільшилося в Херсонській та Миколаївській областях.

Решта регіонів вранці 20 жовтня споживали менше, ніж ввечері попереднього дня, але все одно в Черкаській, Житомирській, Харківській, Сумській, Полтавській, Запорізькій та Дніпропетровській областях також довелося вводити обмеження.

Водночас, ввечері українці зменшили споживання в середньому на 5,4% порівняно з попереднім днем. Найбільше – в Чернігівській, Хмельницькій, Полтавській та Сумській областях.

Надворі дедалі холоднішає. Ми розуміємо бажання зігрітися. Але зрозумійте і нас – відновлення пошкодженої обстрілами мережі та збалансування енергосистеми пройде швидше, якщо мережа не буде перевантажена, нагадали енергетики

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович