22.10.2022 14:53
Просмотров: 567

Росіяни спускають воду з Каховського водосховища нібито для зменшення масштабів збитків у разі руйнування греблі ГЕС

Росіяни спускають воду з Каховського водосховища нібито для зменшення масштабів збитків у разі руйнування греблі ГЕС

Росія вже третій день спускає воду з Каховського водосховища.

Цю інформацію підтверджують джерела ВВС, передає Цензор.НЕТ.

Раніше в ефірі російських пропагандистських каналів призначений Росією “голова” окупаційної адміністрації Новокаховського району Херсонської області Володимир Леонтьєв заявив, що з Каховського водосховища скидається вода.

“ГЕС продовжує працювати, хоча три агрегати вийшли з ладу. Вона не зупиняла роботи ні на один день з 24 лютого. Останній тиждень збільшено скидання води, щоб у разі негативного розвитку подій кількість води, яка хлине вниз за течією, була б меншою”, – цитує Леонтьєва BBC. 

Українська влада заявила, що армія РФ замінувала дамбу і може її підірвати, щоб завадити настанню Збройних сил України – і звинуватити у наслідках Київ. У Росії стверджують, що до знищення греблі готуються саме українські військові.

Якщо дамба буде знищена вода з Каховського водосховища може затопити велику територію вниз по Дніпру, у тому числі в Херсоні та сусідніх районах, йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, посадовці США повідомили журналістам, що наступні шість тижнів українські військові матимуть можливість просунутися вперед на Донбасі та повернути Херсон. 

За даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), російські війська на Херсонщині починають вивозити обладнання та техніку із західного берега Дніпра в очікуванні майбутнього наступу української армії. Також готується операція щодо руйнування греблі Каховської ГЕС, у якій РФ має намір звинуватити Україну. 

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович