08.11.2022 19:17
Просмотров: 615

Притула пояснив, чому замовлені фондом «Спартани» такі дорогі, і попросив критиків почекати

Притула пояснив, чому замовлені фондом «Спартани» такі дорогі, і попросив критиків почекати

Волонтер Сергій Притула попросив критиків, які звинуватили його в покупці британської бронетехніки за завищеною ціною, дочекатись, поки останній Spartan заїде в Україну і фонд відзвітує про кожну витрачену копійку. Про це повідомляє Українська Правда.

Очільник благодійного фонду детально пояснив у Facebook, чому вибір впав саме на броньовики та що відбувається з ціною на ринку зброї.

Нестача бронетехніки в українському війську катастрофічна. Волонтери поставили собі амбітну мету  поповнити арсенал ЗСУ суттєвою партією бронетехніки. Вибір впав на «Спартани» з огляду на схвальні відгуки по броні, компактності, швидкості і того, що це гусеничний транспорт, пояснює Притула.

Фонд вийшов на британський ринок у пошуку партії з 50 бронетранспортерів, водночас за півтори доби українці задонатили грошей на купівлю 60 бронетранспортерів Spartan для ЗСУ, але й ця кількість не є остаточною, зазначає Притула.

Водночас після контрактування Україною на британському ринку відбулося пожвавлення і зміна ціни.

Пряма мова: «Скільки коштує життя українського солдата? Відповідь очевидна – воно безцінне! Скільки коштує захистити життя солдата? Ось тут вже по-різному…

Чи знали ми про існування ціни 29500 фунтів, яка зараз гуляє мережею? Так, звісно ж. Проте ми зібрались купувати не 6, не 8, не 10 бронемашин. А 50-60-80 чи, можливо, 100.

І це не той випадок, коли чим більше ти береш, тим більшу знижку тобі роблять. Це не конкурентний ринок. Це ринок зброї, де є продавці, які хочуть заробити, і покупці, які живуть в країні, яка воює вже і зараз!

Після того, як з України відбулось контрактування невеликих партій «Спартанів», на британському ринку відбулось суттєве пожвавлення по цій номенклатурі. І ті ціни, які були на ринку ще кілька місяців тому, зараз не є актуальними.

Великі компанії скупляють у менших продавців більшість наявних на ринку «Спартанів» і монопольно правлять достатньо високу ціну в межах $100К.

Ця верхня закупівельна планка і була поставлена у філософію збору коштів, який ми проводили нещодавно.

Чи збирались ми купувати всі «Спартани» за цією ціною? Відповідь: ні.

Тому що ті ж українські патріоти, які живуть у Англії і які вже допомагали купити і доправити з Британії в Україну «Спартани», допомагали і допомагають з пошуком бронемашин і для нашого фонду.

І там є різні ціни. І по 38 тисяч, і 65, і 100, і навіть більше. Тому, навіть озвучена кількість у 60 «Спартанів», які ми зібрались купувати, не є остаточною! Як і скоріше за все, це буде не єдина номенклатура бронетехніки, яку ми привеземо до України з Британії.

Тому маю одне маленьке прохання до всіх, хто сказав «гоп», поки не перескочив! В той самий день, коли останній броньовик, закуплений з кошторису 236 000 000 гривень, заїде в Україну, наш фонд у притаманній для себе манері, дасть вичерпну інформацію і по кількості, і по вартості. Будуть чеки».

Що передувало: Фонд Сергія Притули 2 листопада оголосив новий збір коштів для ЗСУ – планували зібрати 200 мільйонів гривень на закупівлю 50 бронетранспортерів Spartan.

За півтори доби було зібрано 236 мільйонів гривень.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович