08.12.2022 12:44
Просмотров: 465

Харкову на Журавлівці повернуться землі вартістю понад 45 млн грн

Харкову на Журавлівці повернуться землі вартістю понад 45 млн грн

Суд задовольнив позов Київської окружної прокуратури м. Харкова, поданий в інтересах держави в особі Харківської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю, про розірвання договору оренди, повернення земельної ділянки вартістю понад 45 млн грн у відання територіальної громади.

Встановлено, що на підставі рішення Харківської міської ради у 2007 році між Харківською міською радою та відповідним приватним товариством укладено договір оренди земельної ділянки, розташованої на розі вулиці Новоолександрівської, для будівництва багатоповерхового житлового будинку.

При цьому будь-які дозвільні документи щодо здійснення будівництва на вказаній земельній ділянці у ТОВ відсутні. Наразі ця земельна ділянка частково огороджена, вільна від споруд. Будівельні роботи не ведуться.

Договором оренди передбачено, що у випадку нездачі об’єкта до експлуатації у встановлені строки, а також неотримання дозволів на виконання будівельних робіт договір оренди земельної ділянки підлягає розірванню.

У свою чергу, поки діє договір оренди, Харківська міська рада не може передати земельну ділянку іншому добросовісному забудовнику, який зможе побудувати необхідні об’єкти нерухомості, сплачуватиме орендну плату та здійснюватиме утримання території в належному стані.

Вказані порушення стали підставою для направлення прокуратурою до Господарського суду Харківської області відповідного позову. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович