16.12.2022 13:34
Просмотров: 548

Музей Сковороди поки не відбудують, але законсервують

Музей Сковороди поки не відбудують, але законсервують

Харківська обласна рада виділила два мільйони гривень із бюджету області на консервацію музею Сковороди.

Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди, який постраждав через обстріл російськими окупантами навесні, почнуть консервувати в цьому році. Роботи з консервації продовжаться у наступному році. Про це пише “Суспільне Харків” із посиланням на директора департаменту культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації Едуарда Павленка.

“Перш за все планується встановити в будівлі залізобетонний каркас”, — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, вночі на 6 травня окупанти прямимм ракетним ударом знищили гоовну садибу музею – знищено дах, віконні та дверні рами, почорніли стіни, згоріли речі, які не встигли вивезти з музею. Частину колекції сховали у надійне місце ще на початку війни. З-під попелу дістали статую поета, яка стояла в одній з кімнат.

На реставрацію поки збирають кошти, її планують розпочати після війни, а поки потрібно зберегти те що, залишилося Станом на початок листопаду ніяких робіт у музеї Сковороди не проводили, оскільки проєктно-кошторисна документація не була готова. У музеї казали, що все залежатиме від того, наскільки швидко прийде фінансування.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович