18.12.2022 08:00
Просмотров: 512

З наступного року українські біженці в Литві зможуть оформити посвідку на проживання онлайн

З наступного року українські біженці в Литві зможуть оформити посвідку на проживання онлайн

Вже з січня 2023 року всім українським воєнним біженцям у Литві видаватимуться лише електронні посвідки на проживання.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на Департамент міграції.

Такі дозволи будуть видаватися як новоприбулим воєнним біженцям, так і тим, хто вже перебуває в країні.

«Оцифрування цього процесу допоможе заощадити багато часу українським біженцям, а також волонтерам, які допомагають їм, працівникам муніципальних адміністрацій», – сказала директор литовського Департаменту міграції Евеліна Гудзінскайте.

Вона пояснює, що зробити документ можна, не приходячи до Департаменту міграції. Потрібно створити обліковий запис із обраною адресою електронної пошти на сайті www.migracija.lt, заповнити заяву та надати необхідну інформацію про себе.

Після перевірки та зіставлення наявних даних, співробітники Департаменту міграції видадуть цифровий дозвіл на проживання з терміном дії з 5 березня наступного року до 4 березня 2024 року. Знайти отриманий документ можна буде у своєму обліковому записі MIGRIS, далі його слід зберегти на смарт-пристроях або роздрукувати.

Військові біженці, які нещодавно прибули до Литви та ще не зареєстровані у Департаменті міграції, також зможуть подати заяву на отримання цифрового дозволу на тимчасове проживання у Литві, подавши електронну заяву, але такі особи мають відвідати відділ обслуговування клієнтів Департаменту міграції один раз.

Усі послуги зі зміни та видачі дозволів, виданих на підставі тимчасового захисту, надаються українським військовим біженцям безкоштовно. Посвідка на проживання, видана на інших підставах, як і раніше, буде оформлятися у вигляді пластикових карток, за які стягується фіксоване державне мито.

Нагадаємо, з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в Литві зареєструвалося 71 877 біженців з України. Щодо абсолютної більшості з них – майже 68 тисяч осіб – прийнято рішення про видачу дозволів на тимчасове проживання у Литві на підставі тимчасового захисту чи з гуманітарних міркувань.

Джерело: donpatriot.news

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович