21.12.2022 16:00
Просмотров: 1073

Препарати для відновлення хрящової тканини

Людина постійно здійснює безліч рухів, у кожному з яких задіяні суглоби. Це «шарніри», завдяки котрим ми можемо підіймати руки, брати предмети, ходити тощо. Суглоби та хрящі – важливі складники комфортного життя, але у той же час вони є дуже вразливими. Особливо, коли мова заходить про артрит (запалення) або артроз (дегенеративну зміну та руйнування суглобів).

Препарати для відновлення хрящової тканини

Щоб якомога довше насолоджуватися свободою рухів, потрібно дбати про свої суглоби, проводити профілактичні заходи та доглядати за хрящами. Для цього можна застосовувати таблетки для відновлення хрящової тканини.

Чому тканина хрящів потребує відновлення

Наші суглоби складаються з хрящів, рідини, яка їх омиває (синовіальної) та кісток. Власне, роль суглоба й полягає у сполученні цих кісток та забезпеченні їх роботи.

Суглоб – дуже рухливий та еластичний елемент, який залишається таким завдяки синовіальній рідині, що виконує роль мастила. І весь цей механізм працює рік за роком, аж поки не з’являється артрит або остеоартроз. Під час артрозу кількість рідини зменшується, відбувається розростання кісткової тканини, хрящ стирається та кістки починають тертися одна об одну, спричиняючи постійний біль.

Ми говоримо про артроз, тому що за статистикою ВООЗ він є найчастішою причиною втрати працездатності через хронічні захворювання. Боротьба з артрозом має високий пріоритет. Саме тому варто заздалегідь дбати про хрящову тканину.

Часто для цього призначаються хондропротектори – препарати, що уповільнюють руйнування суглобів та живлять хрящі, відновлюючи їхню еластичність. Одним із прикладів таких препаратів є таблетки Терафлекс®*. Вони містять одразу два хондропротектори – глюкозамін та хондроїтина сульфат. Це поєднання із доведеною ефективністю, яке використовується як для лікування остеартроза, так і для його профілактики, особливо якщо людина знаходиться у зоні ризику.

Як запідозрити остеартроз

Найпершим «дзвіночком», який мусить привернути увагу людини, є біль. Він має різну природу, але завжди з’являється у суглобах. Інші симптоми захворювання:

  • зниження амплітуди рухів;
  • виникає скутість одразу після сну, яка триває приблизно півгодини;
  • на кистях рук, а саме міжфалангових суглобах, можуть виникати новоутворення – так звані «вузли Гебердена».

Характер болю також може значно відрізнятися – від механічного, котрий виникає тільки під час навантаження та не турбує вночі, до безперервного тупого цілодобового відчуття.

Якщо біль виникає часто, лікарі можуть призначити таблетки Терафлекс® Адванс. До їхнього складу входить ібупрофен, який допомагає полегшити неприємний симптом.

*Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Реєстраційні посвідчення МОЗ України: Терафлекс® капсул № 60, № 120 UA/7749/01/01 від 17.01.2018, Терафлекс® Адванс № 60, № 120 UA/4142/01/01 від 22.12.2020.

 

1. Трисветова, Е. Л. Остеоартроз: факторы риска, клиника, диагностика, лечение, профилактика: метод. рекомендации / Минск: БГМУ, 2007. – 44 с

2. Priority Medicines for Europe and the World "A Public Health Approach to Innovation" Update on 2004 Background Paper Written by Saloni Tanna, Pharm.D. MPH, Background Paper 6.12 Osteoarthritis, By Rachel Wittenauer, Lily Smith, and Kamal Aden January 28th 2013


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович