21.12.2022 17:25
Просмотров: 532

Відключення світла на Харківщині одні з найбільш впорядкованих, – Шмигаль

Відключення світла на Харківщині одні з найбільш впорядкованих, – Шмигаль

В Україні проведено перевірку обленерго на справедливий розподіл електроенергії між споживачами під час планових відключень.

Результати перевірки озвучили на засіданні Антикризового енергетичного штабу під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Позапланові перевірки операторів систем розподілу пройшли в усіх сферах країни. На першому етапі виявили вже 193 порушення.

Найпоширеніші з них:

порушення тривалості перерв між графіками відключення споживачів від електроенергії;застосування стабілізаційних графіків, які не передбачені чинним законодавством;відсутність у графіках планових відключень об’єктів, які не входять до списку критичної інфраструктури;недотримання тривалості відключення;відсутність узгодженого з органами місцевого самоврядування переліку підприємств, що входять до переліку критичної інфраструктури.

Лідерами з порушень стали такі оператори, як ПрАТ «Волиньобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі», АТ «Полтаваобленерго», ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі», ВАТ «Тернопільобленерго» та ВАТ «Чернігівобленерго».

Найменше порушень зафіксовано у АТ «Прикарпаттяобленерго», АТ «Харківобленерго» та ПрАТ «Кіровоградобленерго».

«Держінспекція з енергетичного нагляду вже склала відповідні акти щодо зазначених порушень. Вони мають бути усунені до 31 грудня. Якщо цього не зроблять – буде покарано у рамках законодавства. Перевірятимуть операторів тепер на постійній основі під час воєнного стану», – повідомляється на сайті Кабміну.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович