02.01.2023 08:49
Просмотров: 544

Безкоштовні лампочки, смартфони для пенсіонерів, збільшення стажу для виходу на пенсію, — основні події соціалки минулого тижня

Безкоштовні лампочки, смартфони для пенсіонерів, збільшення стажу для виходу на пенсію, — основні події соціалки минулого тижня

В останній тиждень минулого року відбулось чимало змін у соціальній сфері, які впливатимуть на життя українців і в подальшому. Розповідаємо про найбільш актуальні події, які стались в соціалці з 26 грудня по 1 січня.

▶️ ТОП-3 теми за кількістю поширень:

● Попри постанову Кабміну частині отримувачів соціальних допомог доведеться подавати заяви для їх продовження. Попри ухвалення Кабінетом Міністрів постанови щодо автоматичного продовження нарахування соціальних допомог протягом усього періоду воєнного стану та одного місяця після його завершення, частині отримувачів таких виплат усе ж доведеться звернутися із заявами до органів соцзахисту. Таке уточнення зробив заступник міністерки соціальної політики Віталій Музиченко під час телемарафону.

● Чоловіки-переселенці мають стати на військовий облік протягом семи днів. У разі евакуації з небезпечних регіонів, чоловіки призовного віку мають ставати на військовий облік за новим місцем реєстрації. Як повідомляють в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, зробити це потрібно протягом семи днів після приїзду на нове місце проживання.

● Усі соціальні допомоги автоматично продовжать до закінчення воєнного стану. Соціальні виплати українцям продовжать нараховувати автоматично до завершення воєнного стану. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів вчора, 27 грудня. Таким чином, звертатися із заявами для продовження нарахування допомог отримувачам не потрібно.

▶️ Інші новини, які цікавили українців:

● Необхідний для виходу на пенсію стаж збільшився ще на рік.У 2023 році вийти на пенсію можна буде у 60 років за наявності не менше 30 років страхового стажу. Таким чином, мінімальний необхідний для виходу на пенсію стаж збільшився ще на рік.

● Українцям безкоштовно надаватимуть світлодіодні лампочки для економії електроенергії. Ситуація в енергосистемі України залишається нестабільною через обстріли росіянами. У новому році стартує новий проєкт, метою якого є економія електроенергії й, відповідно, стабілізація енергосистеми. У рамках проєкту кожен повнолітній українець зможе обміняти п’ять старих лампочок на світлодіодні.

● Коли пенсіонерів забезпечать смартфонами: інтерв’ю з представником Мінцифри Мстиславом Баніком. «Пенсійний кур’єр» поспілкувався з керівником з розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстиславом Баніком. Він розповів, зокрема, про наявні послуги для пенсіонерів і переселенців, шахраїв і корупційні мільярди, про вибори в «Дії» та інтернет у бібліотеках.

● З наступного року ветерани з інвалідністю зможуть отримувати по 16 тисяч гривень.

У 2023 році в Україні запустять новий проєкт з фінансової підтримки ветеранів, які отримали інвалідність І-ІІ групи. Проєкт реалізують Міністерство ветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України. Постанову про реалізацію проєкту ухвалили під час засідання Кабміну 16 грудня.

Таким чином ветерани, які надали статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи, та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни, зможуть отримувати грошову допомогу в розмірі 4000 грн на місяць протягом чотирьох місяців, тобто загалом 16 тис. грн.

Джерело: social.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 06:00    72
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович