11.01.2023 08:38
Просмотров: 424

Мін’юст закликав ВАКС конфіскувати заводи російського олігарха Дерипаски

Мін’юст закликав ВАКС конфіскувати заводи російського олігарха Дерипаски

Міністерство юстиції України подало подав позов до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) про застосування санкції про стягнення активів у дохід держави до Олега Дерипаски.

Як зазначила заступниця міністра юстиції Ірина Мудра, до Дерипаски застосовано санкції як Україною, так і США, ЄС, Великою Британією, Польщею, Швейцарською Конфедерацією, Австралією та Новою Зеландією, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

«Із отриманих відповідей на запити Мін’юсту та згідно з міжнародними санкціями вбачається, що підсанкційна особа є громадянином рф, підтримує путінський режим, оскільки залучена до одержання вигоди від уряду росії та виробництва бронетехніки, яка застосовується країною-агресором у війні проти України», - сказала вона.

Як зазначили в прес-службі, Дерипаска, один із найбагатших російських олігархів, мільярдер та наближений до президента РФ, контролює або володіє значними частками груп компаній «Русал» (один із найбільших світових виробників алюмінію), «Базовий елемент», «Ен+ груп». Володіє військово-промисловою компанією, яка здійснює контроль над російськими підприємствами, що виготовляють бронетехніку, яку в подальшому збройні сили рф використовують у війні проти України.

У процесі встановлення підстав на запити Мін’юсту отримано інформацію, що група «Русал» постачає алюмінієву продукцію російським підприємствам оборонного комплексу, які безпосередньо здійснюють розробку, виробництво і постачання для потреб збройних сил рф військової техніки, зброї та боєприпасів. При цьому частину алюмінієвої продукції виготовляють із сировини українського походження, а саме виробництва ТОВ «Миколаївський глиноземний завод».

За даними Мінюсту, Дерипаска через групи пов’язаних компаній володіє значними активами в Україні: ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ТОВ «Глухівський кар’єр кварцитів», ПрАТ «Хустський кар`єр», ПрАТ «Жежелівський кар`єр», ТОВ «Гуардон України», ТОВ «Компанія «Алюміній України», ТОВ «Сервісний центр «Металург», ТОВ «ЧАС ІТ», ТОВ «Охорона МГЗ», ТОВ «Центр обліку Миколаїв», Миколаївський благодійний фонд «Центр соціальних програм», ТОВ «Запоріжалюмінторг», АТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат», нежитловою нерухомістю, технікою та ін.

Раніше Мін'юст заявляв, що влада вже заблокувала наявні в Україні активи Віктора Януковича, ексміністра оборони Павла Лебедєва, олігархів Сергія Курченка та Олега Дерипаски. Тепер готуються позови про конфіскацію цього майна.

У санкційні списки внесено понад 300 осіб за злочини проти України, їхнє майно заблоковане і має бути вилучене на користь держави. Скоро будуть подані перші позови про його конфіскацію.

За період повномасштабної війни у Києві було заарештоване майно російських та білоруських компаній на майже 8 мільярдів гривень.

У Харкові арештували майно 13 підконтрольних рф підприємств, їхні активи оцінюються в кілька десятків мільйонів гривень.

Джерело: ua.news

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович