23.01.2023 13:16
Просмотров: 582

Прокурори викрили експравоохоронця, який під час окупації очолив село на Харківщині

Прокурори викрили експравоохоронця, який під час окупації очолив село на Харківщині

Досудовим розслідуванням встановлено, що експравоохоронець під час окупації села Веселе Харківського району перейшов не бік ворога.  

У березні він погодився на пропозицію російських представників та добровільно обійняв посаду «главы администрации с. Веселое». 

«Посадовець» видавав довідки місцевим мешканцям, які зареєстровані у інших населених пунктах, а фактично проживали у Веселому, для можливості їх пересування по території села, а також для проходження перевірки на російських блокпостах. 

Крім того, він примушував людей до господарських робіт, прибирання вулиць, розвантаження та видачі гуманітарної допомоги від країни-агресора. 

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому старшому інспектору відділу організаційного забезпечення управління «Корпусу оперативно–раптової дії» ГУНП в Харківській області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану

Досудове розслідування проводять слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, Управління СБУ в Харківській області та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович