23.01.2023 13:03
Просмотров: 733

“Нас виводили під охороною з кабінету губернатора.” Терехов про спробу відсторонити його на початку війни.

За словами мера Ігоря Терехова його разом з губернатором Олегом Синєгубовим тодішній голова УСБУ Роман Дудін намагався відсторонити від управління регіоном. Про це він повідомив в інтерв’ю виданню “Думка”. За його словами, попри засідання Антитерористичного штабу, які проводив Дугін, ніхто й гадки не мав, що війна розпочнеться саме 24-го, й що буде спроба їх відсторонити.

Це не великий секрет. Мало того, була така спроба. Вона була здійснена у найбільш критичний момент, у перші години війни. На щастя, ця спроба не увінчалася успіхом, але так – вона була, – розповів Терехов.

Я вважаю, що це була цілеспрямована акція, коли нас виводили під охороною з кабінету губернатора. Це було зроблено цілеспрямовано, щоб обезголовити місто і, відповідно, щоб не було спротиву. Це ж організував ніхто інший, як Дудін. Коли це все не вдалося, він покинув місто, а я лишався у місті, тоді я записав звернення до харків’ян. Перший мій виїзд з міста був уже у грудні 2022 року в Ужгород, коли була зустріч із Фостером. І то я місто не покидав, на три дні виїхав і приїхав.

А ви розумієте мотиви тодішнього керівника облуправління СБУ?

– Мені важко судити, зараз триває слідство. Напевно, некоректно говорити про його мотиви. Нехай слідство розбереться, після цього будемо робити висновки.

Нагадаємо, зараз Дудіна заарештовано, він знаходиться під слідством.

За даними слідства, 24 лютого 2022 року підозрюваний за власною ініціативою почав працювати на шкоду обороноздатності і державній безпеці України. Він не забезпечив виконання функцій та завдань, покладених на УСБУ в області та вчинив багатоетапні дії, направлені на усунення Голови Харківської обласної військової адміністрації від виконання обов’язків.

Крім того, Дудін як співробітник-військовослужбовець СБУ, перебуваючи у підпорядкуванні командувача угрупування військ «Харків», самовільно залишив місце служби та незаконно перебував за межами Харківської області.

Він відсторонився від виконання бойових приписів командувача та не організував контррозвідувальну та контрдиверсійну діяльність СБУ у Харківській області. Дудін також не забезпечив участі підрозділу в обороні Харкова.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович