23.01.2023 21:36
Просмотров: 664

Пункт незламності в звичайній квартирі: харків’янин запрошує до себе всіх, хто страждає без електрики

Пункт незламності в звичайній квартирі: харків’янин запрошує до себе всіх, хто страждає без електрики

Коли в країні розпочалися відключення електрики, з’ясувалося, що в його помешканні світло не вимикають, розповідає Денис, власник «щасливої» квартири в одному зі спальних районів Харкова. Будинок підключений до лiнії, що живить критичну інфраструктуру. Спочатку чоловік поділився цією радістю з друзями, які із задоволенням забігали до нього попрацювати за комп’ютером. Потім Денис вирішив використати весь потенціал свого житла.

Денис Котенко

Зараз тут 2 хлопці живуть, один з Куп’янська, другий з Хорошева, відновлюють свої документи і шукають роботу. Один вже знайшов, пішов на випробувальний термін. Це два робочі місця, якщо хтось приходить з комп’ютером попрацювати – тут є вайфай. Ще одне робоче місце на балконі. Ось тут робоче місце є, тут затишна кімната, можна відпочивати.

Денис дав оголошення в соцмережах, після чого в його домашньому пункті незламності почали з’являтися люди навіть з віддалених районів міста.

Денис Котенко

Потім вже почали писати люди, які були зацікавлені, запитували адресу і чи дійсно це безкоштовно. Так, це безкоштовно. Вони й досі, коли приходять, запитують ще раз, чи це безкоштовно. І так потік людей почав надходити до нашого пункту.

Але людям потрібні не тільки вайфай та можливість зарядити телефон. Просять скористатися ванною та пральною машиною.

Денис Котенко

Приходять попрати, приходять помитися. Інколи навіть є дні, коли майже всі приходять попрати, або помитися, або попрацювати. Тобто весь день присвячений чомусь одному.  

Багато повідомлень надходить просто зі словами подяки. Жодного сумнівного візитера, каже Денис, не було. В цей багатодітній родині так склалося, що завжди вдома було багато гостей. Зараз троє синів працюють у Києві, а дружина з доньками за кордоном – тож є багато вільного місця та бажання допомогти людям.

Денис Котенко

У нас завжди було багато друзів, вони знають, що в нас завжди двері відкриті. Друзі синів, або доньок приходили. Тут завжди було гамірно.

Двом хлопцям з області Денис навіть запропонував тимчасове житло – один шукав роботу, другий втратив документи та зараз намагається їх відновити.

Олексій, м. Зміїв

Честно, по дороге сюда я думал – в чем подвох, ничего бесплатного не бывает. Денис очень много дал – жилье, кормит… Как дома, только не дома. Я сейчас в данний момент пытаюсь сделать документы, сегодня обратился в паспортный стол, мне сказали ехать в Змиев по месту проживания.

Денис Котенко

Куховарять в нас хлопці, я не готую зараз. Влад, який зараз працює – він в нас головний кухар. Олексій в нас по дому – прибирає, зустрічає гостей, з собакою гуляє. Так, Олексій?

В соцмережах в Дениса вже знайшлися однодумці – хочуть влаштувати такий саме пункт у себе в квартирі.

Денис Котенко

В ФБ писали різні люди, які хочуть приєднатися до цієї ініціативи. Одна жінка, яка мешкає на Данилевського, сказала, якщо ваша оселя на буде справлятися з кількістю людей – ми можемо відкрити свою квартиру. Хтось писав, що ввечері коли повертається з роботи – до нього можна перенаправляти. Тобто дуже багато людей долучилося до цієї справи. Хтось з Києва писав, що хоче такий же пункт обладнати в квартирі, треба домовитися тільки з дружиною. Я не думав, що це буде щось таке надзвичайне. Для нас завжди було нормально відкрити двері дома будь-кому, якщо він потребує допомоги, він може звернутися, ми можемо допомогти.

Катерина принесла великий пакет з печивом – каже вирішила, що з такою кількістю гостей смаколики зайвими не будуть.

Катерина

Узнала в харьковской группе, что есть такой молодой человек уникальный. А потребность у меня такая же, как у этого молодого человека, помогать людям. И я привезла большой кулек печенья, которому наверняка будет применение. Это так приятно помогать людям, я сама такая же сумасшедшая. Абсолютно никаких мыслей не было, просто шла принести печенье, думала тут сидит компания, а тут такая красота, такой дом, на экскурсию можно ходить.

Денис Котенко

Для людей важливо знати, що є хтось, хто може зробити щось незвичайне. Я не вважаю себе ні героєм, ні янголом, як деякі пишуть. Мені приємно це чути, я ж людина. Але є багато тих, хто робить набагато більше ніж я. Набагато більше, а я просто відчиняю двері. Мені кажуть – ти в своїй справі, роби своє. Добре і продовжуй в тому ж напрямку.

За підрахунками Дениса, вже більше семи десятків харків’ян скористалися його пунктом незламності. Усіх гостей допомагає зустрічати головний охоронець порядку та затишку в квартирі – французький бульдог Боня.



Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович