24.01.2023 18:39
Просмотров: 400

Завершено спецрозслідування стосовно експравоохоронця, який під час окупації Куп’янщини очолив «пункт полиции»

Завершено спецрозслідування стосовно експравоохоронця, який під час окупації Куп’янщини очолив «пункт полиции»

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо експравоохоронця за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній дільничний офіцер поліції відділу поліцейської діяльності № 1 Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області після окупації російськими військовими смт Шевченкове перейшов на бік ворога

У липні експоліціянт добровільно написав на ім’я «главы» так званої «ВГА Харьковской области» заяву про прийняття на посаду у псевдоправоохоронному органі і в подальшому уклав «трудовой договор». Колаборант обійняв посаду «исполняющего обязанности участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции» у смт Шевченкове.

Експравоохоронець виконував всі вказівки російських кураторів: він спільно з окупантами відбирав техніку у місцевих фермерів та «здавав» псевдовладі проукраїнськи налаштованих громадян. За віддану роботу окупанти на початку вересня підвищили чоловіка: він став «начальником пункта полиции № 2» у смт Шевченкове. 

Обвинувачений перебуває у розшуку. Його судитимуть заочно у Ленінському районному суді м. Харкова. 

Досудове розслідування проводили слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві, Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управління СБУ в Харківській області.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович