25.01.2023 13:34
Просмотров: 439

«Готові до будь-якого розвитку подій»: нацгвардійці обороняють Харківщину на найскладніших напрямках

«Готові до будь-якого розвитку подій»: нацгвардійці обороняють Харківщину на найскладніших напрямках

Нацгвардійці 5-ї Слобожанської бригади обороняють Харківщину на найбільш вразливих у безпековому плані напрямках. Тим часом російські окупанти тероризують прикордонні громади обстрілами РСЗВ, мінометів, гармат та танків.

Північна Харківщина: тут військовослужбовці тримають першу лінію оборони. Їм доводиться боротись не лише з російськими диверсантами, а й з важкими погодними умовами. Близько 11 ранку. На вулиці температура +5 градусів, а це занадто тепло для зими на українському сході. Надія, що земля замерзне, тане разом з багнюкою у 2 метровій траншеї. А поки бруд чіпляється на одяг та взуття бійців. Самі того не помітивши, за часи життя в окопах, бліндажах і траншеях вони швидко навчилися пересуватися по липкій і густій глині.

У регіоні, де температура різко може знизитися до мінус 17, солдати намагаються триматися напоготові. У закопаних бетонних «капсулах» вони обладнали дров’яні печі, щоб зігрітися та сушити речі.

Вадим, колишній бізнесмен, який приєднався до війська за мобілізацією минулого року, каже:

«Ми звикли до бруду. Через деякий час ви перестанете це помічати».

Твердий ґрунт, за яким скучили мешканці окопів, надає певні можливості й ворогу. Тому тепла зима, скоріше перевага українських військових. Зайнявши оборону, вони цілодобово вдивляються у горизонт, аби не пропустити росіян за лінію кордону. У вільний час чоловіки на цій позиції займаються спортом, грають у шашки чи шахи, або разом п’ють чай у власноруч обладнаній затишній і теплій їдальні, що також знаходиться під землею.

«Я не помічав ніколи за собою поривів натхнення, але намалював на своїй захисній касці ці символи. Так легше вирізняти її з поміж інших», – розповідає 23-річний гвардієць «Старий».

Оскільки зимова погода ускладнює швидке пересування танків і бронетехніки, лінія фронту залишається переважно статичною. На питання, чи очікують українські оборонці нового наступу на Харківщину 29-річний гвардієць «Сокіл» відповідає:

«У нас йде війна і ми маємо бути готові до розвитку будь-яких подій. Так буде, поки ми не Переможемо», – запевняє «Сокіл».

Нагадаємо, Національна гвардія України спільно із Збройними Силами України та іншими складовими сектору безпеки і оборони, незважаючи на перевагу противника в живій силі та озброєнні, забезпечує надійний захист України від збройної агресії російської федерації.

Джерело: відділення інформації та комунікації Східного територіального управління Національної гвардії України.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович