09.02.2023 12:29
Просмотров: 443

Демонтаж Пушкіна можливо лише тимчасова справа

Демонтаж Пушкіна можливо лише тимчасова справа

“Важке питання” щодо демонтажу погруддя Пушкіну в Харкові було обговорено під час інтерв’ю харківського міського голови Ігоря Терехова “BBC News Україна”, інформують “Коментарі. Харків”.

Погруддя Пушкіну в центрі Харкова було демонтовано ще на початку листопада минулого року. Цього вимагали активісти, що виступають за декомунізацію та дерусифікацію в Україні. Щоб вберегти від актів вандалізму погруддя Пушкіну та Гоголю спочатку було “заховано” мішками з піском, а потім Пушкіна демонтували для подальшого зберігання.

Мер Харкова прокоментував цю ситуацію в інтерв’ю “BBC News Україна”.

“Важке питання… Напевно, до нього ми повернемося після нашої перемоги. Ви знаєте, в чому річ? Я завжди був прихильником демократичного суспільства – того, що багато питань ми повинні обговорювати, і того, що ми як влада повинні пояснювати людям, що і чому робимо. Але демократія – це не анархія, не треба їх плутати. Щодо пам’ятника Пушкіну. Ми побачили, що навколо нього почалося багато різних рухів, і я дав команду, щоб його поки що забрали на зберігання. Чому ми це зробили? Я не хочу, щоб у нас зносили пам’ятники через те, що комусь чогось хочеться, чи через те, що такою є вимога сьогодення.

Є сьогоднішній день, є емоції, а є завтрашній день. А ще є культурні цінності. Щось охолоне, щось піде, а щось залишиться. І важливо, щоб ми не піддавалися миттєвим позивам, тим більше під час війни.

Щодо Пушкіна взагалі – це великий поет. Я вчився на Пушкіні. Більшість людей знають Пушкіна як поета. Але в цій війні Путін та його оточення, російська влада, використовували Пушкіна як пропаганду “русского мира” в Херсоні. Пушкін у цьому не винен. Але вони це зробили – поставили Пушкіна в ряд пропагандистів “русского мира”. Як до цього ставитися? Тому зараз треба було прибрати фактор роздратування, щоб не було надмірного збудження. А потім уже розбиратимемося, як краще”, – відповів Ігор Терехов.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович