10.02.2023 16:05
Просмотров: 394

Організовувала виїзд для вчителів до країни-агресора для проходження “перекваліфікації” та “переатестації”: прокуратура повідомила про підозру

Організовувала виїзд для вчителів до країни-агресора для проходження “перекваліфікації” та “переатестації”: прокуратура повідомила про підозру

Прокуратура повідомила про підозру 45-річній уродженці с. Петропавлівка Куп`янського району, яка допомагала окупантам впроваджувати освіту за стандартами рф та організовувала виїзд вчителів до країни-агресора для проходження так званих “перекваліфікації” та “переатестації”. Про це стало відомо з релізу обласної прокуратури.

Харківському антикорупційному центру стало відомо, що мова йде про Тетяну Олександрівну Книш.

Ухвалою Київського райсуду міста Харкова від 2 лютого Книш було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 59 днів – до 31 березня 2023 року включно, без визначення розміру застави. Захисник Книш вже подала апеляційну скаргу на цю ухвалу. Жінку підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 111-1, ч. 3 ст. 111-1КК України.

За даними слідства та з тексту ухвали суду, під час окупації Куп’янська 45-річна Тетяна Книш вирішила співпрацювати з представниками збройних сил російської федерації та добровільно обійняла посаду «заместителя начальника» у так званому «Отделе образования ВГА Купянского района Харьковской области».

Жінка проводила наради з колективом, погоджувала найм нових співробітників у відділ, визначала розмір їх заробітної плати та підписувала відповідні документи.

Крім того, Книш організовувала виїзд вчителів до росії для проходження так званої “перекваліфікації” та “переатестації”, надавала вказівки на впровадження у навчальних закладах на тимчасово окупованій території Куп`янського району підручників російською мовою, а також надавала підлеглим працівникам методичні та консультаційні матеріали щодо впровадження освітніх стандартів держави-агресорки в навчальних закладах.

Ще 29 червня 2022 року Харківський антикорупційний центр повідомив, що Книш погодилась співпрацювати з окупантами та зайняла так звану посаду “заступника начальника Відділу освіти ВЦА Куп’янського району”. Тоді вийшов матеріал про поїздку освітян Куп’янщини на чолі з колишнім вже керівником відділу освіти міськради Романом Долгіним. до так званої “луганської народної республіки”.

Окрім Долгіна, в делегацію увійшли якраз Тетяна Книш, директорка Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ольга Молчанова та директорка Куп’янського закладу дошкільної освіти (центр розвитку дитини) Людмила Швайка.

Освітяни-колаборанти поїхали до т.з. “міністерства освіти лнр” за російськими наративами, зокрема, вони тоді отримали екземпляри розробленої у т.з. “лнр” програми дошкільної освіти.

Книш до недавнього часу була керівницею відділу освіти, культури, молоді та спорту Петропавлівської сільської ОТГ Куп’янського району. За даними порталу “YouControl”, Книш продовжує залишатись керівником Петропавлівської сільської територіальної виборчої комісії.

Також повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 111-1 КК України і 54-річній жінці, яку окупанти призначили так званою «виконуючою обов’язки директора» у закладі освіти під назвою «Государственное бюджетное образовательное учреждение «Средняя общеобразовательная школа № 4 имени Героя Советского Союза Н.Ф. Хамушина» г. Купянска», створеному на базі ліцею, розташованого в Куп’янську.

«Керівниця» цього навчального закладу, як і Тетяна Книш, впроваджувала стандарти освіти рф та організувала проходження викладачами так званих “курсів підвищення кваліфікації” в м. курськ рф.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович