11.02.2023 09:49
Просмотров: 678

Війна на шару: збитий шпигунський аеростат знову викликав дискусію про майбутнє космічної війни

Війна на шару: збитий шпигунський аеростат знову викликав дискусію про майбутнє космічної війни

● Напередодні "надувного конфлікту" КНР випробувала військовий висотний аеростат. Успішний запуск і повернення кулі, яка досягла висоти понад 20 км, знаменує собою значний крок військових Піднебесної в їхньому прагненні до освоєння ближнього космосу.

● Космос став вирішальним аспектом сучасної війни. Супутники використовуються для всього - від зв'язку і навігації до розвідки та наведення на ціль, і контроль над космосом стає дедалі важливішим для країн, які прагнуть отримати військову перевагу. Там навіть можна збивати балістичні ракети. Тому аеростати (літаючі девайси, легші за повітря і часто невидимі для радарів) перетворюються на нову зброю.

● З розвитком технологій концепція космічної війни більше не обмежується науковою фантастикою. У найближчому майбутньому, ймовірно, ми побачимо розгортання зброї в космосі, включаючи гіперзвукові ракети й лазери космічного базування. Цей арсенал не лише дозволить країнам захищати свої об'єкти в космосі, але й дасть їм можливість вражати цілі в будь-якій точці планети за лічені хвилини.

● Розвиток космічного потенціалу не обмежується лише Китаєм. Інші країни, в тому числі й Сполучені Штати, інвестують значні кошти в розвиток власного космічного війська, і перегони за домінування на цьому новому рубежі вже тривають повним ходом. Розвиток технологій і можливостей ближнього космосу матиме глибокий вплив на майбутнє війни й докорінно змінить наше уявлення про оборону і безпеку.

● До речі, американські військові визнали, що США мають прогалину в обізнаності про технологію, яка час від часу дозволяє китайським шпигунським повітряним кулям пройти через США. Саме тому команда ФБР намагається  дізнатися більше про обладнання, вилучене з китайської повітряної кулі, збитої над морем, зокрема про те, які дані вона могла збирати та чи здатна передавати їх у режимі реального часу.

● Нещодавнє випробування китайських військових - це лише верхівка айсберга. Майбутнє космічних воєн стрімко розвивається, і країни намагаються не відставати. З розвитком технологій можливості використання космосу у війні обмежуються лише нашою уявою: майбутнє космічних воєн обіцяє бути неймовірним.

Джерело: https://t.me/orestokratiia/654

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:32    174
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович