13.02.2023 14:40
Просмотров: 448

Від П’ятихаток до Соледару: бойовий медик-нацгвардієць розповів про бойовий шлях свого підрозділу

Від П’ятихаток до Соледару: бойовий медик-нацгвардієць розповів про бойовий шлях свого підрозділу

Головний сержант Максим Кириченко бере участь у бойових діях на Бахмутському напрямку. Він розповів, чому добровольці мають вступати саме до лав його 3-ї бригади оперативного призначення «Спартан».

Максим у лавах Національної гвардії України з 2015 року. Вперше брав участь у бойових діях у 2016 році на Донецькому напрямку. Він – інструктор бойової підготовки, наразі виконує функції бойового медика. Багато уваги приділяє своєму професійному розвитку. Початок повномасштабного вторгнення для нього не став жодною несподіванкою.

Максим Кириченко, нацгвардієць

Я мешкаю на мікрорайоні П’ятихатки. 24 лютого о 4:00 ранку вже було дуже чутно як прилітають снаряди по Руській Лозовій, по прикордонних підрозділах. У мене вже була зібрана сумка з медикаментів, які мені будуть потрібні для виконання задач. Ми з дружиною відразу вирушили до своєї бригади.

На першому етапі оборони Харкова Максим брав участь у бойових зіткненнях у районі П’ятихаток та селища Жуковського. Поступово лінія фронту відсувалася до кордонів з російською федерацією. Його підрозділ пройшов важкі випробування у Черкаській Лозовій, Руській Лозовій, Дементіївці, Прудянці, Удах, Новому, Козачій Лопані. Далі були Куп’янськ, Куп’янськ Вузловий, Ківшарівка, Новоселівське. Цей напрямок відзначився не лише інтенсивними бойовими діями, близькими дистанціями стрілецьких вогневих контактів, але й суцільним бездоріжжям, тому евакуювати поранених доводилося на МТЛБ,

Максим Кириченко, нацгвардієць

Наступні гарячі точки – Соледар та Бахмут. Найперше, що ми робимо, це організуємо стабілізаційний пункт, щоб максимально швидко та ефективно евакуювати поранених. У нас є три правила: дисципліна світла, дисципліна зв’язку, дисципліна шуму. Все це, аби менше «світити» своє розташування. Доводилось працювати вкрай обережно, у дуже екстремальних умовах, вдень, і вночі. Нерідко були вогневі контакти групи евакуації з противником. У деяких випадках, краще вести по ньому вогонь, а вже потім надавати допомогу. Все залежить від ситуації, в якій знаходимося.

В підрозділі постійно дбають про оновлення обладнання, у тому числі й індивідуального, аби максимально ефективно виконувати свою роботу. З першого дня повномасштабного вторгнення та по сьогодні військовослужбовці 3-ї бригади воюють на передовій. І тому встигли накопичити колосальний бойовий досвід.

Максим Кириченко, нацгвардієць

Мобілізований, морпіх, вагнерівець чи гуровець – хлопцям нашої бригади байдуже, кого відправляти «на концерт Кобзона». Ми завжди розуміли, що до війни треба добре готуватися. Бо війна – боротьба за нашу націю, за нашу ідентичність, боротьба за всіх українців котрі мешкають в Україні або за її межами, але вважають себе українцями. Раджу приєднуватися до нашої бригади та виконувати завдання саме в наших підрозділах! Якщо кажуть, що Харків – це залізобетон, то ми, навіть, краще, адже він вистояв завдяки таким, як ми!

Нагадаємо, військовослужбовці Національної гвардії є питомою складовою Сил Оборони України. Вони мужньо та професійно нищать російських загарбників всіх рубежах і напрямках, де ведуться бої за волю та суверенітет українських земель. До того ж стартувала масштабна рекрутингова кампанія МВС «Гвардія наступу» у рамках якої 3 бригада оперативного призначення Національної гвардії «Спартан» набирає до своїх лав високомотивованих добровольців.

Джерело: відділення інформації та комунікації Східного територіального управління Національної гвардії України.



Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович