13.02.2023 16:23
Просмотров: 433

СБУ повідомила про підозру гауляйтеру Борової на Харківщині

СБУ повідомила про підозру гауляйтеру Борової на Харківщині

Йдеться про 59-річного харків’янина, який під час окупації смт Борова Харківської області займав посаду голови військово-цивільної адміністрації рашистів.

Ще з початку 2014 року майбутній колаборант був прихильником так званого «русского мира». Під час Революції Гідності він брав активну участь в акціях Антимайдану у Харкові, виступав з антиукраїнськими гаслами, а потім виїхав до росії, де продовжив займатися пропагандистською діяльністю проти України.

У червні зловмисник з власної згоди був призначений росіянами заступником так званого «мера» міста Балаклія. За місяць колаборант «пішов на підвищення» і добровільно очолив Борівську ВЦА окупантів.

З липня до вересня він регулярно проводив наради з керівниками підприємств та установ, що залишилися на окупованій території, а також виконував інші організаційно-розпорядчі функції у незаконному органі влади російсько-окупаційних військ.

Майбутній колаборант став дещо відомим у 2010 році завдяки своїй участі у програмі «Україна має талант», де показував дивакуваті трюки із травмуванням власного тіла.

Перебуваючи на тимчасово окупованій території, чоловік постійно хизувався своєю, як він вважав, великою популярністю в шоу-бізнесі. З огляду на це він навіть вигадав собі «артистичний» позивний – «Факір», який використовував для законспірованого спілкування з окупантами.

Напередодні деокупації колаборант втік з Борової разом з російськими солдатами і наразі переховується від українського правосуддя на непідконтрольних територіях.

Слідчі СБУ оголосили зловмиснику заочну підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Тривають комплексні заходи для встановлення його місця перебування та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович