14.02.2023 12:10
Просмотров: 870

Прокуратура зобов’язала підприємство повернути земельну ділянку вартістю майже пів мільярда гривень поблизу Олексіївського лугопарку

Прокуратура зобов’язала підприємство повернути земельну ділянку вартістю майже пів мільярда гривень поблизу Олексіївського лугопарку

Суд задовольнив позовну заяву Харківської обласної прокуратури в інтересах держави до Харківської міської ради та двох підприємств про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування та визнання недійсним договору оренди земельної ділянки площею понад 7,5 га та вартістю майже пів мільярда гривень.

Обласною прокуратурою встановлено, що у 2021 році Харківська міська рада незаконно передала в оренду приватному акціонерному товариству земельну ділянку комунальної власності площею понад 7,5 га, розташовану в Шевченківському районі м. Харкова, для будівництва житлового комплексу зі знесенням нежитлових будівель.

Земля була передана поза межами земельних торгів, яка у даному випадку є обов’язковою.

У подальшому приватне акціонерне товариство уклало договір купівлі-продажу з чоловіком, відповідно до умов якого до нього перейшло право власності на нежитлові будівлі та право користування вказаною земельною ділянкою. Згодом чоловік перепродав ТОВ нежитлові будівлі, а також право користування земельною ділянкою.

Таким чином, Харківська міська територіальна громада позбулась права використовувати вказану земельну ділянку найбільш ефективно та отримати найвищу плату за користування нею.

Крім того, така ситуація штучно звужує конкуренцію на будівельному ринку міста, що у свою чергу негативно відображається на якості та різноманітті житлової забудови.

Господарський суд Харківської області задовольнив позовну заяву обласної прокуратури. Наразі триває строк на апеляційне оскарження рішення.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович