14.02.2023 15:48
Просмотров: 559

Благодійна акція “Майбутнє за українською” набирає обертів

Благодійна акція “Майбутнє за українською” набирає обертів

Координаційний гуманітарний центр за підтримки Харківської ОВА організував благодійну акцію «Майбутнє за українською».

13 лютого ініціатива стартувала в Дергачівській бібліотеці.

«Волонтери привезли до бібліотек різноманітні солодощі, а від обладміністрації ми надали дитячі українські книжки. У такий спосіб ми популяризуємо українську книгу серед дітей», – зазначила директорка Департаменту масових комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації ХОВА Ярослава Бережна.

Загалом подарунки для дітей надійшли від німецьких друзів з Худе, Хаттен та прилеглих громад, а також пожежної команди Динштеде, Мальтейзе допоміжної служби Зандкруга, аптеки Flores в Худе.

«Дякую нашим німецьким друзям Херген Шутте, Норберту Тенкоффу, Ута & Аксель Шверц, Світлані та Удо Вилькенс за солодощі, які ми роздаємо в межах цієї акції. Хочемо долучати нове покоління дітлахів до культурної освіти, адже майбутнє – за українською мовою. До того ж в умовах війни, онлайн-навчання, діти зможуть таким чином поспілкуватися з однолітками, продовжуватимуть соціалізуватися», – сказав директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол.

У межах акції загалом планується залучити 15 бібліотек області. Наразі ініціатива «Майбутнє за українською» вже започаткована у бібліотеках Люботина, Пісочина, Шевченкового.

«Суть акції полягає в тому, що дитина бере книжку українською і отримує за це подаруночок. Діткам дуже подобається ця ініціатива», – прокоментувала представниця Координаційного гуманітарного центру Аліна.

Всього у Дергачівській громаді перебуває 1200 дітей шкільного віку і приблизно 400 дітей дошкільного віку.

«У нас є 14 закладів, 12 з них працює дистанційно. Робота дошкільних закладів призупинена, але на сьогодні відкриваємо дитячі кімнати і проходимо з дітьми психологічну реабілітацію», – розповіла начальниця Управління освіти, культури, молоді та спорту Дергачівської міської ради Вікторія Балюк.

Джерело: Харківська ОВА

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович