14.02.2023 16:22
Просмотров: 758

Підтримав дії загарбників: на Харківщині заарештували 61-річного колаборанта

Підтримав дії загарбників: на Харківщині заарештували 61-річного колаборанта

За матеріалами СБУ судитимуть ще одного прихильника окупантів.

Співробітники Служби безпеки України зібрали беззаперечні докази добровільної співпраці з ворогом місцевого колаборанта з Куп’янського району.

За даними слідства, 61-річний місцевий житель підтримав дії загарбників і прийняв їх пропозицію обійняти посаду в окупаційній адміністрації створеній державою-агресором. Співробітники спецслужби встановили, що у червні 2022 року зловмисник приступив до виконання функцій «в.о. помічника начальника відділу с. Лісна Стінка територіального управління Військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

Чоловік добровільно займав посаду пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Харківської області.Встановлено, що за його вказівкою псевполіцейські прийшли до патріотично налаштованої директорки одного з навчальних закладів.

Під час окупації населеного пункту, жінка сховала у себе вдома ноутбуки, печатку, штампи освітнього закладу, щоб уникнути розграбування. Так звані правоохоронці відібрали у директорки майно навчального закладу та привезли в кабінет «посадовця».Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 5 ст.111-1(колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.Служба безпеки України продовжує системну роботу з виявлення та документування діяльності ворожих поплічників на шкоду національним інтересам нашої країни. Заходи із викриття зловмисника проводили співробітники СБУ в Харківській області спільно з ГУНП Харківської області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович