16.02.2023 13:30
Просмотров: 463

Підготовка військових за стандартами НАТО: на Харківщині працюють інструктори з США та інших країн

Підготовка військових за стандартами НАТО: на Харківщині працюють інструктори з США та інших країн

Як правильно надати першу допомогу та швидко евакуювати пораненого побратима у безпечне місце – перше, чому навчають українських військових на 2-тижневих курсах тренування за стандартами НАТО. Тут готують безпосередньо до участі у бойових діях – у Донецькій чи будь-якій області, яка перебуває під посиленим тиском російських загарбників.

Ден Рідлі, керівник оборонної ініціативи «Тризуб»

Загалом оцінка бійців, яких тренують сьогодні – дуже висока. Вони сильно мотивовані, це спрощує роботу інструкторів, тому що бійці хочуть вчитися. З того, що необхідно покращити – це треба проводити навчання і тренування, присвячувати цьому більше часу. Також налагодити постійну ротацією між фронтом та навчально-тренувальними центрами, аби був постійний потік бійців.

Черговий курс підвищення кваліфікації, в якому брали участь близько 120 бійців, вже завершується. Учасників – діючих військових з різних підрозділів – тут називають студентами. Після навчань більшість відправляється на передову у рамках ротації.  

Ден Рідлі, керівник оборонної ініціативи «Тризуб»

Харків є найбільш логічним місцем для проведення навчань і тренувань українських бійців через його близьку відстань до російського кордону, зручно сюди приїжджати військовим. Мати наразі тренувальну базу у Львові чи Києві не так практично.

В тренувальному центрі працюють волонтери – колишні військові майже зі всього світу. Америка, Канада, Британія, Західна Європа, Австралія. Девен – морський піхотинець армії США. Інструктором в Україні працює вже третій місяць.

Девен, тактичний інструктор оборонної ініціативи «Тризуб»

Те, що я виніс з трьох місяців перебування в Україні тактичним інструктором… Хлопці іноді приходять розгубленими, не зовсім розуміють, чим вони займаються. Але після двох тижнів роботи в команді всі виходять задоволені, всі розуміють, нащо і що вони роблять. Бійці поступають з різним рівнем підготовки. Те, що я помітив у всіх – дуже наполегливе вивчання тактичної медицини. Всі українські військові мають велике бажання вивчити тактичну медицину та допомагати побратимам у разі поранення. В декого краще підготовка в тактиці, в декого – в медицині. Всі мають різний бекграунд, всі займалися різним до того, як потрапити в армію. Ми допомагаємо поєднати тактику і медицину і робимо з них універсальних солдатів.

Якщо навички ведення бою або медична підготовка в українських захисників різні, то мотивація у всіх на висоті.

«Орел»

В 14 році, мені тоді було 26 років, рф почала захоплювати нашу землю. Я тут народився, це наша ненька Україна. І я пішов на війну. Я бороню цю землю, в мене двоє дітей, два хлопчика.

«Рамзес»

Тренування для військових завжди потрібно, підвищувати свій рівень, бо країна-агресор майже все своє життя воює, а нам треба боронити свою землю. Є сім’ї у всіх, є діти, тому це ї є мотивація.

Інструктор описує процедуру взяття окупанта в полон. Допомагають також подолати негативні емоції та бажання знищити ворога. Акцент роблять на тому, що обмінний фонд полонених треба поповнювати та потім звільняти українських захисників.

Роді, інструктор оборонної ініціативи «Тризуб»

Ми дотримуємось Женевській конвенції, пояснюємо, чому необхідно брати в полон солдатів, які хочуть здатися. Треба також пам’ятати, що власна безпека є головним для українського солдата. Пояснюємо, як правильно підходити, віддавати накази, комунікувати. Головне – це дотримуватися процедури, пам’ятати у кут в 90 градусів між тим, хто бере в полон і тим, хто контролює його. Плюс, правильно знімати озброєння. Необхідно мати гучний голос, віддавати чітко накази. Впевнитися, що ворог дійсно хоче здатися в полон, тому ми проробляємо різні сценарії. Знаємо, що росіяни інколи імітують здачу.

З початку повномасштабного вторгнення двотижневу підготовку у тренінговому центрі «Тризуб» пройшли близько 6 тисяч військових. Майже три з половиною тисячі з цього числа – тільки на Харківщині.



Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович