20.02.2023 15:13
Просмотров: 767

Понад 2 мільйони гривень: вирішується питання нежитлової будівлі

Керівником Чугуївської окружної прокуратури Харківської області подано до Зміївського районного суду Харківської області заяву про передачу безхазяйного нерухомого майна у комунальну власність територіальної громади.

При вивченні прокуратурою стану додержання вимог законодавства у сфері комунальної власності на території Зміївської територіальної громади Чугуївського району встановлено, що у с. Вилівка знаходиться нежитлова будівля загальною площею понад 80 кв. м та вартістю понад 2 млн грн, яка має ознаки безхазяйності.

Згідно з даними, які відображено в інформаційній довідці Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, в Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі Іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження об’єктів нерухомого майна, відомості про право власності, інші речові права, іпотеки, обтяження щодо об’єкта нерухомого майна відсутні.

Відповідно до ст. 333 ЦПК України суд, встановивши, що нерухома річ є безхазяйною та взята на облік органом, який здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, а також що сплив один рік з дня взяття на облік нерухомої речі, ухвалює рішення про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади. 

Орган місцевого самоврядування із відповідною заявою до суду не звернувся.

Зволікання із передачею безхазяйного нерухомого майна у комунальну власність територіальної громади обмежує можливості виконання міською радою завдань, пов’язаних з реалізацією державної політики у сфері забезпечення житлом осіб, які потребують поліпшення житлових умов.

Наразі судом відкрито провадження у справі.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович