21.02.2023 11:24
Просмотров: 342

«Лише ти і твоя зброя стоїть між рідними і ворогом»: нацгвардійці про мотивацію на лінії фронту

«Лише ти і твоя зброя стоїть між рідними і ворогом»: нацгвардійці про мотивацію на лінії фронту

Нацгвардієць Євген на псевдо «Дід» у військах з 2020 року. Спочатку був призваний на строкову військову службу, потім підписав контракт і наразі виконує службово-бойові завдання у лавах 3 бригади оперативного призначення «Спартан». Повномасштабне вторгнення зустрів вдома, так як на той час знаходився у відпустці після ротації з зони ООС, був змушений дуже швидко повертатися до місця несення служби – у місто Харків.

«Дід», нацгвардієць

Я головний сержант роти, задач дуже багато – це може бути підготовка особового складу, підготовка сержантського складу, можуть бути евакуаційні місії, також можу заїжджати на позиції з людьми, брати безпосередню участь у бойових діях, якщо ми займаємо нові позиції проводжу рекогносцювання.

З 24 лютого гвардієць брав участь у бойових зіткненнях у найгарячіших точках Харківщини – населені пункти Слатине, Прудянка, Козача Лопань.  Також виконував службово-бойові завдання у Донецькій області, а саме КПВВ «Майорське» під Горлівкою і Бахмут.

«Дід», нацгвардієць

Якщо давати оцінку підрозділам противника, то найнижча це у росгвардії – мало організованості, нуль підготовки, не розуміють такі примітивні прийоми, як підходи до противника, маскування. Вони просто двома відділеннями йшли посеред поля в чорній формі влітку, тобто їх бачиш за три кілометри і можеш спокійно піти в бій. Регулярні війська рф трішки на кращому рівні, але найважче це з ПВК, ми стикалися з «лігою» та «вагнер» з ними найскладніше.

Як каже Євген, військова служба для нього – це обов’язок, як громадянина, як військовослужбовця, оскільки він давав присягу українському народові.

«Дід», нацгвардієць

Я вважаю, кожен, хто взяв в руки зброю, розуміє, навіщо він її взяв. В першу чергу ми захищаємо наших близьких, наші родини, наших жінок, дітей, друзів, батьків і лише ти і твоя зброя стоїть між ними і ворогом. Військовослужбовець – це не просто людина, яка одягнула форму, їй вручили зброю. Військовослужбовець – це в першу чергу дисципліна, вихованість та підготовка, рішучість. Я вважаю, що воїни всі, хто мав рішучість взяти зброю та стати у стрій захищати Батьківщину та свою сім’ю. Воїн – це людина, яка має в собі рішучість, відвагу прийняти бій та навіть загинути заради того, що вона любить і цінить».

Військовослужбовці бригади Нацгвардії «Спартан» є питомою складовою Сил Оборони України. Вони ефективно нищать російських загарбників на сході України, ведуть бої за волю та суверенітет українських земель. Наразі триває рекрутингова кампанія, бригада набирає до своїх лав високомотивованих добровольців. Посилання для заповнення анкети на сайті https://storm.mvs.gov.ua/

Джерело: відділення інформації і комунікації Східного територіального управління НГУ.



Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович