23.02.2023 12:04
Просмотров: 626

Залякував фізичною розправою: затримано чоловіка

Залякував фізичною розправою: затримано чоловіка

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 55-річного раніше неодноразово судимого чоловіка за фактом звернення до особи щодо застосування нею злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-3 КК України).

За даними слідства, у 2021 році обвинувачений звернувся за допомогою до «кримінального авторитета», який встановив злочинний вплив у Лозівському районі — збирав «данину» з підприємців та вимагав неіснуючі борги у місцевих мешканців.

Обвинувачений попрохав «авторитета» посприяти вирішенню особистих питань — «вибити борги» у інших осіб за начебто невиконання ними попередніх домовленостей щодо торгівлі автомобілями. Аби «переконати» своїх жертв віддати гроші, зловмисники погрожували їм насильством.

Щоб уникнути фізичної розправи, один з потерпілих погодився на умови зловмисників та «заплатив» їм, інший чоловік передав власний автомобіль «ВАЗ-21099».

Справу розглядатимуть у Лозівському міськрайонному суді Харківської області.

Наразі чоловік, який раніше вже неодноразово мав проблеми із законом, перебуває в Харківському слідчому ізоляторі — він також є обвинуваченим в іншому кримінальному провадженні.

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович