23.02.2023 15:50
Просмотров: 520

Директору ліцею в Куп’янському районі заочно повідомили про підозру у співпраці з окупантами

Директору ліцею в Куп’янському районі заочно повідомили про підозру у співпраці з окупантами

Поліція заочно повідомила про підозру директору Кругляківського ліцею в Куп’янському районі Книшу Володимиру Леонідовичу щодо колабораційної діяльності, роботі на окупантів. Про це стало відомо з сайту Офісу Генпрокурора України, пише Харківський антикорупційний центр.

Уродженець Куп’янська, який зареєстрований у Новосиновому Куп.району, 48-річний Володимир Книш, за даними “YouControl”, є директором ліцею у Кругляківці з 2003 року. Кругляківка входить до Курилівської ОТГ Куп’янського району.

Слідство встановило, що влада окупантів Куп’янського району в серпні 2022 року створила заклад освіти під назвою “КУ “Кругляковский лицей” ВГА Купянского района” на основі приміщень та матеріальних цінностей українського комунального закладу “Кругляківський ліцей”. Цей заклад окупанти запропонували очолити директору ліцею Володимиру Книшу і як стверджується в тексті підозри, він погодився стати в.о. директора у структурі так званої “влади” росіян.

Звісно, що Книшу було поставлене одразу завдання – впровадження стандартів освіти рф в ліцеї.

З тексту підозри стало відомо, що Книш в серпні повідомив вчителям ліцею, що в закладі впроваджуються стандарти освіти російської федерації, з навчанням на російській мові. Так званий в.о. директора зібрав списки вчителів, які погодились працювати під керівництвом окупаційної влади. На початку навчального року в ліцей завезли російські підручники та запроваджувалась система освіти держави-агресора.

Було встановлено, що Книш отримав у окупаційній адміністрації для ліцею підручники з навчальних предметів “Русский язык”, “Математика”, История россии”, “Обществознание” та інші підручники, виготовлені на території рф.

Крім того, як встановило слідство, Книш в серпні минулого року направив вчителів ліцею на так звані “курси з підвищення кваліфікації” до міста курськ російської федерації.

Книш підозрюється за фактом ч.3 ст.111-1 КК України (здійснення пропаганди у закладах освіти з метою сприяння здійсненню збройної агресії проти України, встановленню та утвердженню тимчасової окупації частини території України, уникненню відповідальності за здійснення державою-агресором збройної агресії проти України, а також дії громадян України, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти, – караються виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років). Також опубліковані повістки про виклик Книша на 23-25 лютого.

Згідно порталу “Судова влада”, Володимир Леонідович Книш вже є обвинуваченим по іншій кримінальній справі, яка розглядається в Куп’янському міськрайонному суді. Засідання в цій справі мало відбутись 23 березня 2022 року. Також в тому ж суді в 2014 році розглядалась справа про адміністративне правопорушення щодо порушення Книшом вимоги припису пожежної безпеки.

Цікаво, що на початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, Книш публікував досить патріотичні пости на своїй сторінці у Фейсбуці.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович