23.02.2023 17:11
Просмотров: 656

Встановлено причетність бойовика «днр» до злочинів під час окупації Харківської області

Встановлено причетність бойовика «днр» до злочинів під час окупації Харківської області

Контррозвідка СБУ встановила причетність до вчинення воєнного злочину одного з ватажків так званої «Народної міліції ДНР», який згодом став заступником голови військово-цивільної адміністрації рашистів в Куп’янську.

57-річний зловмисник на прізвисько «Шаман», який до кінця 2014 року мешкав у Харкові, з перших днів війни брав участь в окупації Харківщини разом з російськими військами. Він керував одним з незаконних збройних формувань терористичної організації «днр», яка була залучена керівництвом рф до ведення агресивної війни проти України.

Задокументовано, що «Шаман» жорстоко поводився з цивільним населенням на окупованій території та віддавав накази про вчинення таких дій.

У середині березня минулого року, під час окупації с. Вільхівка у передмісті Харкова, зловмисник віддав наказ своїм підлеглим силоміць вивести цивільного місцевого мешканця з приватного будинку, де рашисти вирішили облаштувати свій штаб. За наказом «Шамана», цивільного чоловіка перевезли до селища Веселе та незаконно позбавили волі у приміщенні Веселівської сільської ради. Там його тримали до початку травня, постійно примушуючи до безоплатної праці.

Встановлено, що інші цивільні особи, які насильно утримувалися у цій нелегальній в’язниці, також були поміщені туди за наказами «Шамана».

Також задокументовано, що «Шаман» особисто бив українських військовополонених з метою отримання інформації про інших військовослужбовців та керівництва підрозділів територіальної оборони України.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру учаснику незаконного збройного формування «Призрак» за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). 

Документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович