25.02.2023 09:05
Просмотров: 1125

Мелатонін: надійний помічник для міцного сну та навіть більше

Мелатонін - це речовина, яка виробляється в нашому організмі та відповідає за регуляцію циркадного ритму тіла людини, керуючи природним циклом сну. Його виділення в нашому мозку безпосередньо пов'язане з часом доби: синтез збільшується з настанням темряви та знижується, коли стає світліше. Вплив світла блокує виробництво мелатоніну, також його синтез знижується з віком.

Мелатонін: надійний помічник для міцного сну та навіть більше

Мелатонін доступний як біологічно активна добавка. Його випускають у формі таблеток або капсул, і такі препарати можуть приносити користь у разі лікування різних порушень сну. Такі властивості цього БАДу були доведені безліччю наукових досліджень. Мелатонін відмінно себе проявляє при:

  • порушеннях циркадного ритму дня у сліпих пацієнтів різного віку;
  • відстроченій фазі сну, коли режим сну відстає від норми на дві години та більше, через що людині доводиться лягати спати пізніше та вставати також пізніше, або мучитись від ранкових пробуджень;
  • безсонні - добавки мелатоніну скорочують час, потрібний організму для засинання, допомагають знизити ризик нічних пробуджень;
  • порушеннях природного біоритму, викликаних перельотом в інші часові пояси;
  • розладах сну, викликаних необхідністю працювати в нічну зміну;
  • порушеннях сну в дитячому віці, добавка допомагає дітям менше прокидатися ночами та скорочує ризики занадто ранніх пробуджень.

Добавки мелатоніну діють м'яко та зазвичай не викликають небажаних побічних ефектів. Для досягнення позитивного ефекту їх необхідно приймати за півгодини до запланованого нічного відпочинку.

Обирайте мелатонін у формі добавок від найкращий світових виробників та переносьте свій відпочинок на якісно новий рівень.

Тим, хто страждає від проблеми відстроченої фази сну, можна використовувати такі БАДи й раніше, але за таких умов рекомендується уникати навантаження на мозок і знаходитися в затемненому приміщенні.

А раннім пташкам, які прокидаються на світанку, можна прийняти таблетку мелатоніну відразу після пробудження, іноді це допомагає налаштуватися на подальший відпочинок до комфортного часу пробудження.

Мелатонін: надійний помічник для міцного сну та навіть більше

Переваги мелатоніну для організму не обмежуються його впливом на якість та кількість нічного відпочинку. Вчені підтвердили, що така добавка також допомагає:

•    Підтримати здоров'я очей. Мелатонін містить масу антиоксидантів, здатних запобігати окислювальному пошкодженню клітин зорового апарату. Також йому під силу регулювати кількість світла, що досягає фоторецепторів ока, це допомагає захистити очі від пошкоджень. Дослідження показали, що його використання може відіграти важливу роль у профілактиці та лікуванні глаукоми та вікової дегенерації жовтої плями.

•    Поліпшити стан пацієнтів з аутизмом. Декілька досліджень виявили, що розлади аутичного спектра нерідко супроводжуються зниженням синтезу мелатоніну, що зі свого боку стає причиною порушень сну. І мало того, дефіцит мелатоніну може негативно позначатися на самопочутті та поведінці вдень. Тому добавки з такою речовиною можуть стати справжньою знахідкою для пацієнтів із аутизмом.

Дізнатися більш детально про те, що таке мелатонін, як він працює в організмі людини, та яку ще користь може принести нашому здоров'ю ви можете на сайті Biovit.ua

Сучасні лікарі впевнені, що мелатонін загалом безпечний, нетоксичний і не викликає звикання. Лише зрідка може провокувати виникнення побічних ефектів, зокрема сонливість, запаморочення, головний біль і нудоту.

При його прийомі рекомендується дотримуватися розумного підходу до дозування - починати краще з мінімальної кількості 0,5-1 мг, а потім, при необхідності, можна підвищити дозу до 3-5 мг.

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович