26.02.2023 12:53
Просмотров: 410

Відключень світла більше не буде, якщо не повторяться обстріли, – Галущенко

Відключень світла більше не буде, якщо не повторяться обстріли, – Галущенко

Зараз українська енергосистема досить стабільна, щоб обходитися без масових відключень споживачів.

Віялових відключень світла в Україні більше не буде за умови, що росіяни не пошкодять більше жодного об’єкта української енергетики. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону, пише УНІАН.

“Зараз енергосистема працює в бездефіцитному режимі. Вже третій тиждень забезпечуємо виробництво електроенергії в повному обсязі відповідно до споживання. Ми маємо відповідні резерви, і плануємо і далі так підтримувати нашу енергосистему, щоб люди не відчували обмеження поставок”, – заявив міністр.

За словами Галущенка, це не скасовує можливість локальних відключень з метою проведення планових ремонтів на енергомережах.

Як повідомляє Укренерго, на Одещині обмеження в мережах НЕК «Укренерго» зняті. Більш детальну інформацію щодо енергоживлення м. Одеса та Одеського району можна отримати на ресурсах місцевого оператора розподільчих мереж (обленерго).

Споживання в Україні порівняно із суботою зменшилося.

Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і наразі не прогнозується.

Генерація. В енергосистемі працюють усі види електростанцій. Імпорт електроенергії здійснюється у незначних обсягах.

Обмеження. Вчора енергетикам вдалося зменшити обсяг мережевих обмежень в Одесі та Одеському районі, однак у місті все ще діють відключення за графіком.Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

Ремонти. Тривають аварійно-відновлювальні роботи на всіх об’єктах «Укренерго», пошкоджених внаслідок російських атак. Через масштабність та складність отриманих пошкоджень відновлення функціонування енергооб’єктів вимагає багато ресурсів та часу.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович