01.03.2023 08:00
Просмотров: 785

Франція та Німеччина знову стають в «переговорну» позу. Облюбовану Путіним

Франція та Німеччина знову стають в «переговорну» позу. Облюбовану Путіним

Берлін та Париж вкотре затягують свою улюблену пісню про переговори Києва та Москви. У присутності Байдена Шольц та Макрон вдають єдність щодо протидії російській війні, а позаочі ведуть свою гру.

▶️ За переговори з Путіним насправді виступають всі лідери НАТО, але є різниця.

● Згідно з американською логікою, перемовини відбудуться лише тоді, коли Путін затямить: війна на полі бою марна (https://t.me/orestokratiia/663). Тобто, йдеться про переговори на умовах України. Позиція США була підтримала одностайно, через що політики заговорили про монолітність НАТО (https://t.me/orestokratiia/666). Але…

● Під час недавньої особистої зустрічі із Зеленським президент Франції Макрон і канцлер Німеччини Шольц знову стали в позу, відійшовши від мюнхенських домовленостей: вони переконували українського лідера в доцільності вже найближчим часом розпочати т.зв. мирні переговори з Москвою, - повідомляє американська WSJ. Мантра та ж сама: війна затягується, Крим звільнити не можливо, Захід не здатен постачати зброю Україні вічно, конфлікт заходить у глухий кут. (На цих словах Макрон витирає Шольцу скупу чоловічу сльозу, розливаючи пляшечку «Московської»).

▶️ Інколи здається, що європейці прагнуть обхитрувати самі себе.

● «Поразка Росії у війні має включати військовий програш, але не обмежуватися ним. Частиною російської поразки, зокрема, має стати позбавлення РФ "колоніальної ментальності», - говорив Макрон буквально ще тиждень тому. А через декілька днів підсовував Зеленському сценарій, згідно з яким частина Україна залишилася б окупованою, Путін виявився б переможцем, і далі б випещував свою «колоніальну ментальність». Читай - готувався б до нової війни.

● Ось, прем’єр Британії Ріші Сунак теж за наближення перемовин з Путіним, але на українських умовах. Він запропонував подвоїти військову допомогу ЗСУ, а також дати Україні "захист до того, як вона стане членом Альянсу" та забезпечити Україні «вирішальну перевагу» на полі бою, включаючи - військові літаки. А що німці з французами? Бідкаються, розводять руками, даючи крихти винятково з-під палки.

▶️ Зараз розпочинається гаряча фаза (даруйте за оксюморон) холодної війни між Китаєм та США. Згадані політичні двійнята намагаються повторити з Сі ту ж саму помилку, що із Путіним: підігрувати й «нашим», і «вашим», боячись економічних наслідків «холодного» протистояння.

● На початку березня Макрон зібрався в Китай, як він свого часу катався до Москви (і, здається, дзвонив Путіну частіше, ніж своїй дружині, всіляко зволікаючи з допомогою Україні). Не виключено, згодом до Сі помчить і Шольц. Та якими б гнучкими не були вожді Старого Світу, довго їм так у розтяжці не простояти.

● Та наразі Шольц з Макроном синхронізували свої заяви з Лукашенком та російською пропагандою. Будь-які переговорні ридання «двійнят» залюбки ретранслює російська пропаганда, подаючи у своєму схибленому ключі «в українців все пропало». Якщо тема згасає, то німецький Bild завжди може її підігріти.

Слова лідерів Старого Світу практично слово в слово повторюють не лише російські політики, але й тепер самопроголошений диктатор Білорусі, який виперся в Пекін.

● Не хочеться думати, що все це зрежисовано червоним Китаєм. Та якось паростки «раптової миротворчості» так чи інакше дедалі активніше підживлюються саме з Піднебесної.

Джерело: https://t.me/orestokratiia/677

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович