01.03.2023 11:35
Просмотров: 484

Суд відпустив з СІЗО колаборанта, який наказав переобладнати українські лікарні під госпіталі росіян

Суд відпустив з СІЗО колаборанта, який наказав переобладнати українські лікарні під госпіталі росіян

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області задовольнив клопотання слідчого та обрав так званому керівнику «відділу охорони здоров’я військово-цивільної адміністрації Куп‘янського району» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 21 квітня. Про це стало відомо з ухвали суду від 24 лютого, повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Проте суд дав можливість цьому “керівнику” вийти під заставу у 80520 грн.

В той час як слідчий за погодженням з прокурором просили застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення розміру застави.

З релізу облпрокуратури вдалось дізнатись, що мова йде про одного з депутатів Куп’янської районної ради, якому повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Як повідомив Харківському антикорупційному центру куп’янський громадський діяч Сергій Кудрявцев, мова йде про Капленка Ігоря Станіславовича, депутата від партії “Блок Кернеса – Успішний Харків!”. На вибори в 2020 році Капленко йшов, як виконуючий обов’язки завідуючого відокоремленого підрозділу Куп’янської міської лікарні комунального некомерційного підприємства «Куп’янське територіальне медичне об’єднання». Капленко у вересні 2019 року був призначений керівником Куп’янської міської лікарні. До цього там же був заступником головного лікаря.

На сайті “Health” вказано, що Капленко є терапевтом з досвідом роботи в 34 роки та приймає в лікарні на Ківшарівці.

За даними слідства, Капленко пішов на співпрацю із представникам збройних сил рф,”військово-цивільної адміністрації Харківської області”, та добровільно обійняв посаду так званого «и. о. начальника отдела здравоохранения Временной гражданской администрации Купянского района Харьковской области».

Фото: Служба безпеки України

Як вказано в ухвалі суду, цю “посаду” Капленко займав з 6 липня по 9 вересня.

Як зазначається у повідомленні в тг-каналі СБУ, Капленко наказав переобладнати українські лікарні під військові госпіталі російських окупантів.

“Поплічником ворога виявився депутат Куп’янської районної ради, який раніше очолював міський відділ охорони здоров’я. Після захоплення райцентру він підтримав російських загарбників і добровільно запропонував їм свою допомогу в організації лікування поранених рашистів”, – йдеться у повідомленні СБУ.

“На “посаді” керівника “відділу охорони здоров’я військово-цивільної адміністрації Куп’янського району” одразу віддав вказівку “переобладнати” українські лікарні під військові шпиталі рашистів. Екс-чиновник особисто розпорядився невідкладно лікувати учасників російських окупаційних угруповань, у тому числі бойовиків терористичних організацій “л/днр”, – зазначили в СБУ.

Як вказує СБУ, у Капленка було вилучено “оригінали” документів із доказами його злочинних розпоряджень на користь країни-агресора.

Затримали та повідомили про підозру так званому «и. о. начальника отдела здравоохранения Временной гражданской администрации Купянского района Харьковской области» 23 лютого.

Капленко у судовому засіданні вказав, що зайняття посади в органі окупаційної влади не було його добровільним рішенням, оскільки існувала загроза його життю з боку росіян. Він начебто погодився через те, що все життя працював лікарем у м. Куп`янську, а жителі цього міста після окупації, залишившись фактично без медичних препаратів та лікарської допомоги, зверталися до нього за допомогою. Захисник пілозрюваного вказала, що її підзахисний дійсно обіймав посаду під час окупації м. Куп`янська, але зробив це не добровільно, бо до нього начебто додому прийшли люди зі зброєю.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович