01.03.2023 19:13
Просмотров: 836

Річниця ракетного удару по ХОВА: харків’яни вшанували пам’ять загиблих

Річниця ракетного удару по ХОВА: харків’яни вшанували пам’ять загиблих

Сьогодні в Харкові вшановували пам’ять загиблих в будівлі обладміністрації, яка рівно рік тому зазнала подвійного ракетного удару. Окупанти вдарили по Харкову близько 8 ранку. В будівлі на той момент перебували військові та волонтери. Обладміністрація зазнала жахливих руйнувань, вибуховою хвилею знищило кілька автівок, що в той момент проїжджали повз. Завали рятувальники розбирали кілька тижнів. За даними обласної прокуратури, в результаті того обстрілу загинула 31 людина. Сьогодні на стіні зруйнованої будівлі з’явився банер із зображеннями п’яти загиблих тоді тероборонівців. Їхній командир – дивом вцілів.

Олександр Асеєв, командир загону ТрО

Я в это время вышел попить кофе, в 8 часов утра, когда мы должны были выходить менять караул по охране внешнего периметра. Кофе у нас был организован там, где раздевалка обладминистрации. В это время прилетела первая ракета, которая ударила под это здание, а в этой стороне был организован буфет. Девчата тут работали, они обеспечивали горячим питанием и кофе ребят, которые выходили в караул для охраны объекта.

Вот эти ребята, которые погибли здесь, они несли караульную службу по охране обладминистрации, в которой в тот период располагался штаб ТрО, тварей рашистов. Существовала опасность захвата здания диверсионными группами, воодружения вражеского флага и возможной паники в городе. Именно благодаря ВСУ и добровольцам теробороны Харьков удалось отстоять.

Серед тих, хто прийшов покласти квіти на місце трагедії – дружина та кум загиблого Сергія Сергійця.

Антоніна Сергієць

Він був дуже доброю людино, він пішов в перші дня нас захищати. Щоб ми жили в мирі. Так вийшло, що в перші ж дні і загинув. Він любив сина, любив життя, так вийшло.

Олексій

Мій кум, Сергієць Сергій Вікторович. Пішов в армію і бачите, три дні послужив і загинув. Молодий хлопець, життєрадісний, жити та жити. Дружину любити, сина ростити…

1 березня втратив сина й В’ячеслав БідИло. Після чоловік пішов до лав ЗСУ: каже, хоче помститися за свого Богдана.

В’ячеслав Бідило

Йому було 33 роки, в нього залишилося 3 дітей, жінка. Я теж зараз служу в ЗСУ, тому що я дав слово помститися за Богдана і я 9 місяців в ЗСУ. Він дуже патріотичний був, сказав: «Йду захищати Харків, бо якщо прийдуть орки сюди – буде пізно». З другом пішов, він теж був тут поранений, в госпіталі вижив. А я зараз в ЗСУ, пройшов гарячі точки, Балаклея, Гусаровка, Тернову зачищали. Потім поїхав в Бахмут, там отримав поранення. Якщо получиться – залишуся служити далі. В серпні СБУ затримала підозрюваного у коригуванні ворожих ударів по будівлі обласної державної адміністрації та ще сімох цивільних об’єктах. За даними слідства, зрадником є колишній правоохоронець, завербований кадровим співробітником фсб під час перетину російського кордону у 2019 році.

В серпні СБУ затримала підозрюваного у коригуванні ворожих ударів по будівлі обласної державної адміністрації та ще сімох цивільних об’єктах. За даними слідства, зрадником є колишній правоохоронець, завербований кадровим співробітником фсб під час перетину російського кордону у 2019 році.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”



Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович