02.03.2023 14:51
Просмотров: 642

Четверо загиблих, п’ятеро зниклих безвісти: наслудки ракетного удару по Запоріжжю

Четверо загиблих, п’ятеро зниклих безвісти: наслудки ракетного удару по Запоріжжю

Унаслідок здійсненого вночі 2 березня військами рф ракетного обстрілу Запоріжжя є загиблі та поранені, повідомляє місцева влада та Державна служба України з надзвичайних ситуацій. За інформацією Запорізької обласної прокуратури, четверо людей загинули, пише Радіо Свобода.

Вісім людей поранені, п’ятеро вважаються зниклими безвісти, серед них – дитина. Уламками і вибуховою хвилею пошкоджені інші багатоповерхівки, розташовані поряд, а також автотранспорт місцевих жителів.

У прокуратурі повідомили про початок розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

«Унаслідок ракетного удару сталося руйнування з пʼятого по перший поверхи п’ятиповерхового житлового будинку в межах одного під’їзду. Станом на 04:30 врятовано 8 осіб, яких для огляду госпіталізовано та 20 осіб евакуйовано. З-під завалів деблоковано одну загиблу людину. Всього до пошуково-рятувальних робіт від ДСНС залучено 90 осіб, у тому числі 3 психологи, та 24 одиниці техніки», – інформують рятувальники.

«За даними слідства, 2 березня 2023 року близько 01:30 збройні сили країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, знову здійснили обстріл одного з житлових кварталів Запоріжжя. Попередньо ракета ЗРК «С-300» влучила по п’ятиповерховому будинку, внаслідок чого відбулося його руйнування», – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі додали, що на місці події працюють слідчі, триває пошуково-рятувальна операція.

Раніше секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомляв, що троє з поранених перебувають у тяжкому стані.

Російські військові обстрілюють Запоріжжя упродовж багатьох місяців. Близькість лінії фронту дозволяє їм обстрілювати обласний центр переробленими для наземного застосування ракетами С-300, які не можуть бути збиті наявними в українських військових засобами ППО. Ці ракети, конструктивно призначені для ураження повітряних цілей, не мають високої точності під час стрільби по наземних обʼєктах.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович