02.03.2023 14:41
Просмотров: 773

В трьох громадах Харківщини оголошено обов’язкову евакуацію

В трьох громадах Харківщини оголошено обов’язкову евакуацію

Обов’язкова евакуація у Куп’янському районі передбачена для Дворічанської та Петропавлівської громад, а також для 10 населених пунктів Вільхуватської громади. У Куп’янській та Курилівській громадах обов’язкова евакуація передбачена для дітей та маломобільних людей.

Про це повідомляє Суспільне Харків із посиланням на т.в.о. начальника Куп’янської районної військової адміністрації Андрія Канашевича.

«Прийняли рішення щодо обов’язкової евакуації населення з 10 населених пунктів Вільхуватської громади, які наближені до кордону і перебувають під обстрілами, з усієї Дворічанської та Петропавлівської громади», – розказав Канашевич.

Ми такі, щоб вивезти всіх. Але ж ви розумієте, що значна більшість людей не хочуть виїжджати навіть попри обстріли.

«Окремо Куп’янська міська військова адміністрація ухвалила рішення щодо обов’язкової евакуації маломобільних груп населення і дітей. Це ж саме рішення ухвалила Курилівська громада», – каже Андрій Канашевич.

За його словами, з евакуацією допомагають волонтери та обласна влада: «Автобуси надають. Автомобілі надають волонтери. Червоний Хрест на своїх автомобілях виїжджає, вивозить людей».

За словами Канашевича, якщо батьки відмовляться евакуювати дітей під час обов’язкової евакуації неповнолітніх, дітей вилучатимуть.

«Будемо вилучати дітей. Як раз зараз розглядаємо механізм, яким чином можливо вилучати дітей і чи це можливо в межах закону – якщо дитина перебуває у небезпечному місці, перебуває, наприклад, у такому місці, як Дворічна, де обстріли не закінчуються вже достатньо довго. Якщо є такі батьки, які наражають, мало того, що себе наражають на небезпеку, а ще й свою дитину – будемо приймати непопулярні рішення», – розказав Канашевич.

Скільки дітей та маломобільних людей будуть евакуювати, ще рахують.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович