04.03.2023 10:05
Просмотров: 671

Допомагав окупантам будувати блокпости та ремонтував їм техніку: в Ізюмському районі затримали колаборанта

Допомагав окупантам будувати блокпости та ремонтував їм техніку: в Ізюмському районі затримали колаборанта

Служба безпеки викрила ще одного колаборанта під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області.

Зловмисником виявився 45-річний мешканець з одного з сіл Ізюмського району, який негативно ставився до представників українських органів влади, правоохоронних структур та військовослужбовців Збройних Сил України.

За даними слідства, він пішов допомагати російським загарбникам з першого дня окупації його села. Чоловік ділився з рашистами наявними в нього матеріалами для будівництва блокпостів та інших фортифікаційних споруд: бетонними стовпами, деревиною, старими шинами. До того ж, ще й сам ці матеріали возив окупантам на одному зі своїх чотирьох тракторів.

Крім того, наприкінці червня колаборант передав російським загарбникам у користування будинок свого односельця. Він добровільно повідомив окупантам, що цей маєток залишився без хазяїв, та фактично поселив туди на кілька місяців військовослужбовців країни-агресора.

Встановлено, що зловмисник також допомагав рашистам лагодити їхню техніку. Він мав навички з ремонту автомобілів і проводив ці роботи за місцем свого мешкання, де у нього були усі необхідні слюсарні інструменти та приладдя.

Після деокупації району чоловік залишився у селі і сподівався уникнути покарання. Втім, оперативники СБУ викрили його злочинну діяльність і затримали.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Викриття та затримання колаборанта здійснювали співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович