06.03.2023 14:58
Просмотров: 762

Уряд призначив нового директора НАБУ

Уряд призначив нового директора НАБУ

Уряд призначив Семена Кривоноса новим директором Національного антикорупційного бюро. Про це оголосили на засіданні уряду.

У голосуванні не брав участі віцепрем’єр-міністр із відновлення України Олександр Кубраков через конфлікт інтересів. Решта членів уряду одноголосно підтримали призначення Кривоноса, пише Громадське.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також рекомендував новому директору НАБУ призначити двох інших фіналістів конкурсу — Сергія Гупяка та Романа Осипчука — на інші керівні посади в Бюро.

Директора НАБУ призначають на посаду на 7 років. Першим очільником органу був Артем Ситник. Його повноваження закінчилися у квітні 2022 року.

Обрання директора Національного антикорупційного бюро було однією з семи рекомендацій ЄС при отриманні Україною статусу кандидата. Тепер Україна виконала всі рекомендації, сказав Шмигаль.

Що відомо про Семена Кривоноса?

Він був очільником Державної інспекції архітектури та містобудування. Кривонос є найближчим до Офісу президента серед трьох фіналістів на посаду.

Як писав Міхеіл Саакашвілі 2021 року під час конкурсу на посаду голови Державної інспекції архітектури та містобудування, Кривонос перебував під захистом голови Офісу президента: «Усі спроби збити його кандидатуру були ліквідовані завдяки Андрію Єрмаку та Олексію Чернишову».

Крім того, Кривонос не приховує, що товаришує із заступником Єрмака — Олексієм Кулебою. Дружина Кривоноса була начальницею відділу забезпечення Кулеби, коли той працював першим заступником голови Київської міськдержадміністрації.

Кривонос запевняв, що ніхто з високопоставлених політиків, зокрема з Офісу президента, не зможе впливати на його рішення. 

Попри те що Кривонос успішно пройшов співбесіду щодо доброчесності, до нього залишаються питання. Наприклад, його дружина купила за 24,3 тисячі грн право вимоги за кредитним договором на 26,9 мільйона. Він розповів про заборгованість на будинок, але не пояснив, як вдалося викупити такий великий борг за таку низьку суму. Комісія уточнювальних запитань не ставила. 

Представники громадянського суспільства насторожено ставляться до призначення Кривоноса. 

«Найбільше з цієї трійки насторожує кандидатура Кривоноса. Комісія ставиться до нього достатньо лояльно. Враховуючи можливий зв’язок цього кандидата з головою ОП Єрмаком, є думки, що це може бути кандидат, якого лобіюють з Офісу президента», — розповідала голова всеукраїнського об’єднання «Автомайдан» Катерина Бутко. 

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович